Sanse de finantare pentru programul Scoala dupa Scoala

0
653

farmec.ro
carturesti.ro%20

programulSdS (Small)

Incepand din toamna acestui an, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice are in vedere pilotarea programului Scoala dupa Scoala in unitatile de invatamant in care se deruleaza programul ce vizeaza asigurarea unei mese calde elevilor din scolile publice.

In perioada imediat urmatoare, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Fondurilor Europene si Asociatia pentru Educatie si Justitie Sociala HUMAN CATALYST vor lucra impreuna pentru a identifica solutiile rapide si tintite referitor la programul Scoala dupa Scoala, care sa raspunda nevoii comunitatilor scolare si sa ia in considerare diversitatea unitatilor de invatamant preuniversitar.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, au participat in data de 8 august 2016, la sediul Asociatiei pentru Educatie si Justitie Sociala HUMAN CATALYST, la o sedinta de lucru privind solutiile imediate pentru finantarea programului SdS.

Discutia s-a concretizat in identificarea urmatorilor pasi necesari obtinerii finantarii in vederea derularii programului SdS si in angajamentul celor doua institutii de stat de a colabora in continuare cu Asociatia HUMAN CATALYST, asfel incat solutiile identificate sa se materializeze.

In urma acestei intalniri, s-au agreat urmatoarele:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Human Catalyst, impreuna cu cele doua ministere, vor realiza o lista a celor mai dezavantajate scoli / localitati din tara, ca potentiale beneficiare ale unor proiecte de sprijin educational pentru copiii saraci expusi riscului de excluziune si abandon scolar,

– Ministerului Fondurilor Europene si Autoritatea de Management vor sprijini echipa MENCS la identificarea solutiilor de finantare pentru scolile care nu vor putea accesa POCU.

MENCS depune toate eforturile in perioada imediat urmatoare (septembrie – octombrie 2016) astfel incat in bugetul de stat sa existe fonduri pentru SdS incepand cu 2017.

Mai mult, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply