DOR DE MAMA

1
3677

dor-de-mama

    Despre mama mea și orașul în care stă acum, Mangalia, nu pot decât să apelez la un singur cuvânt: Dor.

    De câte ori mă arde dorul de ea, de atâtea ori mi se derulează toată copilăria mea la malul mării, la Mangalia. De câte ori simt că mi-e greu, că sunt înconjurată de oportuniști și măști, îmi alin totul cu gândul la Mama.

    Mama care a pregătit generații întregi de elevi din Mangalia, e acum pensionară. Are sufletul încă greu de când nu mai e tata. A doborât-o atâta durere, dar s-a ridicat, ca să fie pentru noi.

    Nu-i place la Brașov. Iubește marea. Și orașul ăsta micuț, unde sunt amintiri cât toata viața ei. Venită dintr-un sătuc îndepărtat, școlită în orașe universitare, s-a oprit aici. Pentru o altă viață. Pentru tata. Care a adorat-o până în ultima lui clipă. Orice, până la mama. Nu am văzut iubire mai mare, niciodată. Deși cred că asta am căutat, involuntar. Un om ca tata. Discret, bun, sufletist. Și care să își adore femeia.

    Pentru mine, mama e un exemplu de știință, de pedagogie, de cultură. De om. Am crescut între cărțile ei. Am citit devreme, doar să o impresionez. Că știu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Iubește orașul în care stă, deși oamenii te uită. A dat generații întregi de elevi. A încurajat părinți. Mi se rupe sufletul când o aud:
“Cine să te mai caute, mama. Nu mai au nevoie. Au uitat.” Nu ne împiedicăm de foștii profesori. Mai bine îi ignorăm. Ne-a sacrificat pe noi, fetele ei, pentru elevii pe care i-a învățat limba română.

    Dar tot nu ar pleca din Mangalia. Își are rădăcinile aici. Ca un Ulise pentru Itaca. Nicăieri nu-i mai frumos ca la Mangalia. Pentru amintirile ei. Pentru ceea ce a realizat aici. Și pentru tot ce a însemnat tata. Toate astea pentru ea au doar un cuvânt. Acasă. Mangalia e acasă. Pentru un fost profesor de română si pentru un om care a lăsat centre universitare ca să poată forma oameni aici. La țărm de mare.

    Te iubesc, Mama!

mi-e-dor-de-mama

Mădălina S. – 08.08.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Extraordinar! Maret, sincer si sublim! Sunt sigura ca putem reinvia orasul cu asa oameni. Din pacate , nu toti profesorii de romana sunt atat de dedicati si de OAMENI ca si mama dumneavoastra.Si ca sa fiu mai clara, ma refer la Sorin Mihai, un pervertit care a ales sa-si vanda votantii pentru niste himere! Asta pentru ca unii sunt cu adevarat Profesori de limba romana, Oameni si Traitori iar altii sunt doar diletanti! Mici! Si prosti pe deasupra.

Leave a Reply