Vedetele Marinei Militare Române, văzute de aproape de către turiști

0
753

navascoalaMircea

Secretele navelor de luptă au fost dezvăluite în fața miilor de turiști si localnici care le-au vizitat in Portul militar. Toți cei care au mers aici au putut urca pe fregate, corvete sau puitoare de mine, iar membri echipajelor le-au explicat in detaliu ce se întâmplă pe o navă militară.

Mii de pasi s-au indreptat in special catre vedetele Marinei Militare – fregatele Regele Ferdinand, Regina Maria si Marasesti, dar si spre nava scoala MIRCEA. Membrii echipajelor s-au aflat tot timpul la bord, asa ca vizitatorii au avut ocazia sa auda chiar de la ei detalii interesante despre modul cum functioneaza navele si dotarile  de care dispun acestea.

Dincolo de atmosfera de petrecere, oamenii au fost impresionaţi de tot ceea ce au văzut pe vasele pe care civilii pot urca într-o singură zi din an. Şi pentru că le-a plăcut atât de mult turul de vizita, turiştii s-au pus pe fotografiat iar unii au vrut să facă poze şi cu ofiţerii comandanti sau cu marinarii.

Cei mai impresionati au fost cei care au intrat in submarinul Delfinul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Si elicopterele navale ale Marinei militare au atras turistii in numar mare iar armamentul soldatilor nostri a fost incercat, la rece, de curiosi.

Vizitatorii care s-au aflat, în week-end în Portul Militar Constanţa, au putut asista la tradiţionalul botez marinăresc oficiat cu prilejul intrării în serviciul Forţelor Navale Române a navei „Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim de radă şi port ce intră în ultimul an în serviciul Forţelor Navale Române.

În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, naşa de botez, aspirant Lavinia Georgiana Pascu, şefa promoţiei 2016 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, secţia militară, s-a spart sticla de şampanie de prova navei.

Cei care nu au apucat sa mearga in Port mai au ocazia sa vada vasele flotei militare romanesti de ziua Marinei, pe 15 august, cand acestea vor participa la exercitii demonstrative in cadrul festivitatilor ce vor avea loc pe faleza din fata Comandamentului Flotei.

Andreea Barbu. LitoralTv, 6 august 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply