Gabriela Apostu. Azi am fost la plajă pe insula din Mangalia…

0
1736

farmec.ro
carturesti.ro%20
pe-insula-mangaliei1

     “Azi am fost la plajă. În locul în care acum nici două luni o mînă de voluntari a făcut curățenie (acolo unde o mică pădurice și-a făcut casă la malul mării). Am găsit bătaia de joc peste tot. Mizerie maximă. M-am supărat. M-a traversat din nou sila. Am spus cuvinte la fel de murdare la adresa cetățenilor care și-au lăsat urmele trecerii pe aici…

pe-insula-mangaliei3 pe-insula-mangaliei4

     Apoi, m-am întins la soare și mi-au trecut crîmpeie de viață prin ochi, s-au derulat filme de tot felul… De cîte ori simt veninul în gură realizez că îmi înăspresc sufletul, ori el nu merită asta. Viața e în el… și atunci, trag aer în piept.

     Bucățica aia de pămînt, copacul cu rădăcini adînci în el, adierea, nisipul, marea mi le-am strecurat în sîn.

     Curățenie pe aici am făcut, atitudine civică am luat, de supărat m-am supărat, am scrîșnit din dinți. Ce-a mai rămas de făcut? Ca un copil, mi-am împreunat mîinile și m-am rugat:

     Dragă Divinitate din fiecare suflet în care sălășluiești, te rog să le luminezi capul pieptului și mintea celor care ignoră frumusețea ta! Umple golurile și binecuvîntează! Amin.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Oameni buni, viața, așa cum chiar azi am realizat nu pentru prima dată, e scurtă. Dați-i strălucire și ocazia naturii să ne iubească!

     Binecuvîntați fiecare fir de iarbă ce vă iese în cale…”

Gabriela Apostu, 5 august 2016.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply