Eu, o singură dilemă am: Ce să fac cu educația vremurilor mele?

0
731

farmec.ro
carturesti.ro%20
handshake-respect
Am fost învățată să respect oamenii. Să apreciez sfaturile. Să las loc de bună ziua.
Toate fac parte dintr-o educație tipică vremurilor mele. Nu sunt prima generație încălțată din neam. A doua, să zicem.
Nu au știut părinții mei că, pentru vremurile astea, să tot pui capul jos, să fii pios și cu mult bun simț, e calea sigură spre pierzanie. Te duci în jos la sigur. Și cu șuturi în fund.
În timp, de una singură, am învățat că tupeul e la modă. Pari mai altfel. Atragi popularitate. Arăți că poti rezolva orice, într-o lume în care s-au pierdut valoarea și chintesența lui „bine educat”.
Păi, cum să fii apreciat când vorbești elevat, dar stai într-un apartament modest, ai o mașină second și țoale de duzină, no name. Să nu știi tu de Gucci, Valentino, Dior? E aiurea. Măcar trei branduri de-astea să ai în șifonier, pardon, dressing… Și, musai, bifate 3 vacanțe în Dubai. Pentru că, altfel, Călinescu, Eminescu, Titulescu nu te ajută la nimic. Nici să mergi cu business class, nici cu low cost. Stai și reciți ce vrei tu. Printre dinți…
Suntem departe de ceea ce părem a fi. Etalon de valori, ioc. Ce să-i spui copilului tău, când alți copii au i-phoane și tablete Apple de la 3 ani și el nu are. E frustrant și trist…
Și acum, prietenii. Ce prieteni să mai ai, când, brusc, nu ești o sursă de adrenalină. De bani, de cancanuri, de bârfe. Te lovește realitatea, îți dai palme și realizezi că erau oportuniști. Târziu, dar realizezi. Tragi linie și păstrezi câțiva. Îi numeri pe degete, dar știi că sunt acolo. Pentru tine. Și tu pentru ei.
Nimeni nu se împiedică de oameni triști. Nici de probleme.
Eu, o singură dilema am: Ce să fac cu educația vremurilor mele? În vremea lui „merge și așa” și „ce tare e că are”, nu că este.
M.S. 29.07.2016.

Follow us: MangaliaNews PunctRo, to Facebook and @MangaliaNews, on Twitter





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply