Admiterea la liceu. Surprize de proporţii la repartizare!

0
653

admiterea-la-liceu-

Simona ANGHEL: Suspansul a luat sfârşit pentru cei peste 4.500 de absolvenţi constănţeni de clasa a VIII-a care, de aproape două săptămâni, aşteptau cu emoţie şi groază vestea cea mare: destinaţia următorilor patru ani. Şi aşa cum previzionam, repartizarea computerizată de anul acesta a oferit unele dintre cele mai mari surprize, numai dacă ţinem cont de diferenţele mari între mediile de admitere de anul trecut şi cele de anul acesta.

Din cei 4.564 de candidaţi înscrişi, au fost repartizaţi 4.545, iar 271 de locuri au rămas neocupate. 

Bătălia mare „la vârf” s-a dat între cei opt candidaţi cu medii de 10. Şase au ajuns elevi ai Colegiului „Mircea”, unul a rămas la Liceul „Traian”, iar o elevă din Medgidia a ales să rămână în localitate, la Liceul „Nicolae Bălcescu”.

Într-un Top 50 naţional al specializărilor, pe locul 2 se află Colegiul „Mircea”, cu media 9,89, mate-info, bilingv engleză. Pe locul 9, tot Colegiul „Mircea”, cu mate-info, bilingv germană – media 9,72, urmat de Liceul „Ovidius” pe locul 10, ştiinţele naturii, bilingv engleză – 9,71 şi iar Colegiul „Mircea” – ştiinţele naturii bilingv engleză – 9,70. De altfel, în acest top naţional, Colegiul „Mircea” se regăseşte cu toate cele şapte specializări, în timp ce Liceul „Ovidius” doar cu două.

Ce diferenţe sunt faţă de anul trecut 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ultima medie cu care s-a intrat la Colegiul „Mircea” a fost 9,47 la ştiinţele naturii, bilingv franceză. Cea mai mare diferenţă, însă, faţă de anul trecut, s-a înregistrat la aceeaşi specializare, dar bilingv germană, unde s-a intrat cu 9,49, faţă de 9,64 în 2015.

La Liceul Teoretic „Ovidius”, ultima medie a fost 9,32 la ştiinţele naturii, bilingv franceză (faţă de 2015 – 9,40).

La Liceul Teoretic „Traian”, ultima medie înregistrată a fost 9,17, la filologie (faţă de 9,44 anul trecut).

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, ultima medie a fost 8,87, la ştiinţele sociale (faţă de 9,21 anul trecut), iar la „Decebal”, la aceeaşi specializare, s-a intrat cu 8,65 (faţă de 8,99 anul trecut). La Liceul Teoretic „George Călinescu”, cea mai mică medie a fost 7,71 la ştiinţe sociale, iar la Colegiul Naţional Pedagogic, la aceeaşi specia-lizare anul acesta s-a intrat cu 8,35 (faţă de 8,81 anul trecut).

La polul opus, medii de toată jena…

Cititi continuarea în cugetliber.ro, Miercuri, 20 iulie 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply