VIDEO. Ziua Independenței SUA. Semnificația istorică a zilei de 4 Iulie

0
837

4iulie_Ziua_Independentei_SUA

Anul acesta, Statele Unite ale Americii împlinesc 240 de ani de la obținerea independenței, pe care o sărbătoresc cu focuri de artificii, grătare, petreceri și meciuri de baseball, alături de familie.

În 4 iulie, americanii sărbătoresc adoptarea Declarației de Independență, în 1776, prin care 13 colonii americane (Delaware, Pennsylvania, New Jersey, Georgia, Connecticut, Massachusetts Bay, Maryland, South Carolina, New Hampshire, Virginia, New York, North Carolina, Rhode Island, Providence Plantations) și-au proclamat suveranitatea, constituindu-se într-o nouă națiune, în afara influenței Imperiului Britanic.

« Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guvernele sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați, Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie o nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizandu-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire. » – Preambulul Declarației de Independență.

ziua_independentei_sua

Cititi continuarea în romanialibera.ro, luni, 4 iulie 2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply