Vama Veche, statiunea care capătă o nouă fată datorită scafandrilor voluntari. Surprizele care îi așteaptă pe turiști

0
147

vama-veche-curatenie

Se anun­ta o zi cu soa­re si vre­me buna la malul marii, spun mete­o­ro­lo­gii. Si sam­ba­ta a fost insa o vre­me pla­cu­ta pen­tru rela­xa­re in sune­tul valu­ri­lor si chiar daca a mai si plo­u­at, apa marii este des­tul de cal­da pen­tru o baie.

In plus, in Vama Veche sca­fan­drii si volun­ta­rii dintr‑o orga­ni­za­tie non­gu­ver­na­men­ta­la au mers in adan­curi si au adu­nat gunoa­ie rama­se in urma celor care au pier­dut res­pec­tul pen­tru natu­ra.

Volun­ta­rii au vrut sa ofe­re o noua fata rezer­va­ti­ei mari­ne Vama Veche — 2 mai si au cura­tat din apa si de pe mal dese­u­ri­le care ii umbreau fru­mu­se­tea. Sca­fan­drii au avut ce stran­ge.

Sca­fan­dru: “Am reu­sit sa taiem un cablu foar­te lung, ceva lem­ne, plas­ti­ce arun­ca­te fara nicio scu­za.”

Acest catel ofe­ra, fara voie, o lec­tie tutu­ror oame­ni­lor care arun­ca sti­cle de plas­tic in apa marii. El recu­pe­rea­za petu­ri­le si le adu­ce pe mal.

Volun­tar: “Sun­tem o tara noro­coa­sa sa avem des­chi­de­re la mare si ne batem joc de ea.”

Misiu­nea sca­fan­dri­lor a fost ingre­u­na­ta de ski­je­turi, care de alt­fel nu au ce cau­ta intr‑o rezer­va­tie mari­na.

Vama Veche este una din­tre zone­le pre­fe­ra­te de pasio­na­tii de scu­fun­dari. In zona, marea de culoa­rea tur­coa­zu­lui ascun­de in adan­curi si caluti de mare, pes­ti, cra­bi, ba chiar si o epa­va. Se pot scu­fun­da aici si cei care nu au mai facut‑o nici­o­da­ta. Un instruc­tor ii ghi­dea­za pas cu pas, iar pre­tul pen­tru doua ore este de 135 de lei.

Mai mult, pe stirileprotv.ro, 05.06.2016.


Fol­low us: @MangaliaNews, on Twit­ter and Man­ga­li­a­News Punc­tRo, to Face­bo­ok
Locuri de mun­ca in Man­ga­lia:
Jobs by neuvoo.ro


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele