Primele impresii, după FURTUNĂ… (Foto-Video)

1
554

furtuna2

Dorina Florea:
…Si a avut loc si premiera spectacolului „Furtuna”, de Shakespeare! Si a fost… nemaipomenit! Asistand la cateva repetitii, aveam indoieli mari. S‑a dovedit insa ca regizorul (aici Mircea Tudosă) si „actorii” au intotdeauna rezervele lor pe care le daruiesc atunci cand sunt pe scena, in fata publicului. A fost o seara extraordinara si cuvintele mele, umilele mele cuvinte, nu pot reda ceea ce am vazut si trait. Felicitari, domnule Mircea Tudosă, felicitari, dragilor elevi ai Școlii Gala Galaction! Ati dovedit curaj, forta, perseverenta si talent. Furtuna de afara, reala pe toata perioada spectacolului, e dupa parerea mea, un semn de incurajare. Eu as veni la cate spectacole vreti voi sa mai sustineti!

Mircea Tudosă:
- Doamna Dorina Florea, vă mulțumesc din suflet! Sunt foarte mândru de toți elevii mei! Îmi doresc ca acest spectacol să se mai joace!!! Las orice urmă de modestie la o parte și zic: AM FĂCUT UN SPECTACOL ȘCOLAR CARE VA RĂMÂNE ÎN ISTORIA MANGALIEI! Așa se face teatru, așa se lucrează! 🙂

furtuna furtuna1 furtuna2 furtuna3 furtuna4 furtuna5 Împreună cu doamna Curelaru Doina asistenta mea de regie

Regi­zo­rul spec­ta­co­lu­lui, Mir­cea Tudo­să, împre­u­nă cu doam­na Doi­na Cure­la­ru, asis­ten­ta de regie.

Sur­se text, foto-video: fb.

MangaliaNews.ro, Luni, 13 iunie 2016.


Fol­low us: @MangaliaNews, on Twit­ter and Man­ga­li­a­News Punc­tRo, to Facebook
Locuri de mun­ca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

1 COMENTARIU

  1. Depin­de in ce sens “va rama­ne in isto­ria Man­ga­li­ei acest spec­ta­col”?! Daca “regi­zo­rul” se refe­ra la can­ti­ta­te si nu la cali­ta­te, atunci DA, va rama­ne! Daca se refe­ra si la sfar­si­tul apo­te­o­tic in care regi­zo­rul reci­ta la micro­fon ulti­me­le replici iar acto­rul ‑ele­va, in var­ful sce­nei face play-back pe vocea regi­zo­ru­lui, atunci da, va rama­ne! Daca se refe­ra la fap­tul ca doam­na asis­ten­ta de regie — sufle­or a stat PE!! sce­na nu dupa cor­ti­na si a suflat mai tare decat vor­beau acto­rii, atunci iara­si da, va rama­ne! Mult timp.… Si ar mai fi… ma opresc de la exem­ple con­cre­te, pt ca e trist zau asa… Ori­cum au tre­cut mai bine de 24 ore de cand incerc sa-mi revin dupa un expe­ri­ment tea­tral petre­cut in ora­sul meu. Cica pie­sa se numea “Furt­u­na” de Wil­li­am Sha­kes­pea­re, dar nu sunt sigu­ra ca asta am vazut. Copi­ii- actori (cam intre 6 si 15 ani, au fost admi­ra­bili si plini de ener­gie fru­moa­sa si cred ca au mun­cit enorm pt a‑si inva­ta tex­tul si a‑i da via­ta. Cos­tu­me­le lor au fost minu­na­te, iar gin­ga­sia, dra­ga­la­se­nia, spon­ta­ne­i­ta­tea si talen­tul copi­i­lor au sal­vat spec­ta­co­lul. Am remar­cat cate­va pre­zen­te, cu talent clar intre copii, pacat ca n‑am putut sa deslu­sesc ce rol jucau (din rolul Ariel am numa­rat aproa­pe 40 de feti­te). N‑am putut pt ca asa-zisul con­cept, cior­na, fisa, notiu­ne — ca nici nu stiu cum sa‑i zic- pt ca regie nu pot sa‑i zic — a fost un tal­mes-bal­mes.… sau daca vreti încâl­cea­lă, încâl­ci­re, încâl­ci­tu­ră, încur­că­tu­ră, mix­tu­ră; bălmăjeală…
    Regi­zo­rul si asis­ten­tu‘ de regie au reu­sit marea per­for­man­ta de a ne face sa nu inte­le­gem nimic din text, nu ma refer ca nu s‑a auzit, ci la fap­tul ca nu s‑a inte­les abso­lut nimic din tema/ poves­tea spec­ta­co­lu­lui care pur­ta nume­le de FURTUNA. Nu mai pun la soco­tea­la fap­tul ca se anun­ta­se o come­die si nici macar pe parin­tii aflati in sala nu i‑am vazut razand.… Sem­na­ta­rii regi­ei si a unei core­gra­fii alam­bi­ca­te, pro­ba­bil ca au vrut sa ne schim­be ide­ea pre­con­ce­pu­ta pe care o aveam cu totii des­pre Mare­le Will- ca‑i un autor geni­al — si sa ne demon­stre­ze unei sali pli­ne ochi de parin­ti, ca totul poa­te sa fie atat de ames­te­cat incat sa nu mai poti inte­le­ge nimic, deci o dez­or­di­ne, ca sa fiu ele­gan­ta si sa nu spun porca­rie. Scu­ze, dar asa ceva se intam­pla cand pe sce­na con­tea­za mul­ti­mea si nu calitatea.
    Asa­dar “eve­ni­men­tul tea­tral al anu­lui” anun­tat cu sur­le si tram­bi­te, spec­ta­co­lul “semi­pro­fe­si­o­nist” asa dupa cum am fost aver­ti­zati la micro­fon chiar de catre “regi­zo­rul pro­fe­si­o­nist” a fost un fâs… o furt­u­na intr-un pahar mic, mic de tot dar pe mun­ca enor­ma a unor copii si pe banii unor parin­ti… multi, multi… Poa­te daca doam­nia sa “pro­fe­si­o­nis­tul” ar inva­ta sa fie mai modest si sa nu se mai lau­de sin­gur, sa nu se mai bal­ba­ie atat de mult, atunci si noi spec­ta­to­rii sim­pli si nepro­fe­si­o­nisti am putea sa fim mai inga­du­i­tori… Pana atunci scri­em arti­co­le prin care sa‑l tre­zim putin la rea­li­ta­te si poa­te inve­ta ca: lau­da de sine… Dle “pro­fe­si­o­nist” in sala aveai un ade­va­rat pro­fe­si­o­nist, cu stu­dii facu­te la Bucu­res­ti nu la o facul­ta­te modes­ta si care de‑a lun­gul ani­lor prin Tea­trul Tine­mar Man­ga­lia, a facut spec­ta­co­le cu ade­va­rat pro­fe­si­o­nis­te, Domnia ta, mai ai nevo­ie sa inveti, mult, mult des­pre tea­tru (Sta­ni­sla­v­s­ki, Gro­tow­s­ki) si nu in ulti­mul rand: poa­te chiar puti­na modestie.

Leave a Reply