Naţionalele de lupte pe plajă, de la Mangalia, la Amara. Cine sunt adevăraţii perdanţi

0
775
nationale-lupte-pe-plaja

CUGET LIBER: Articolul din ediţia de luni a ziarului nostru, despre mutarea Campionatului Naţional de lupte pe plajă de la Mangalia la… Amara, a generat o serie de comentarii, cele mai multe venite din partea unor specialişti ai fenomenului. Dintre mesajele transmise, l-am selectat, astăzi, pe cel al multiplei campioane Estera Dobre.

Sportivi, antrenori, conducători de cluburi, foşti campioni sau simpli pasionaţi ai luptelor – cu toţii au luat poziţie faţă de această decizie controversată a Federaţiei Române de Lupte, iar punctul de vedere al Esterei Dobre atinge multe aspecte sensibile.

„Sunt lupte pe plajă? E simplu: să fie pe plajă, indiferent unde ar fi acea plajă: Mangalia, Constanţa, Venus, Neptun etc. Şi da, copiii sunt atraşi de deplasări. Dacă nici măcar stimulentele astea nu se mai bagă în seamă, atunci cum îi mai aducem în sală? Antrenorii nu mai au salarii să îşi permită să le cumpere câte o ciocolată. Au fost mari campioni care s-au apucat de acest sport pentru că se dădea mai mult salam la masă… Totul e o joacă la început, până se transformă în pasiune şi dragoste pentru acest sport dificil. Iar copiii sunt stimulaţi prin recompense plăcute şi dorite de ei”, a declarat Estera Dobre.

„Trăim în ţara în care valorile sunt sfidate, urâte, dispreţuite… avem impresia că banul e valoare şi banul cumpără valoarea. De fapt, e exact invers: valoarea cumpără şi ar trebui să facă banul. Nu înseamnă că, dacă avem bani, avem şi valoare! Suntem «educaţi» să îi respectăm şi să ne aplecăm în faţa celor cu bani, nu cu valoare. Este o mare eroare! Cu bani şi stimulente creşti valori, nu cumperi! Banul e doar un schimb al valorii. Cunosc oameni a căror singură calitate e că au mulţi bani şi care cred că li se cuvine să comenteze şi să critice valoarea unui sportiv medaliat, oameni care nu au mirosit vreodată o medalie a acelui sportiv… 

Sunt copii care vin în sală, la acest sport, care nu au avut şi poate nu o să aibă niciodată ocazia să vadă marea. Era un stimulent pentru ei”, a postat campioana, pe o reţea de socializare.

Un alt utilizator al reţelei, al cărui cont se intitulează Lupte Oradea, reaminteşte conducerii Federaţiei Române de Lupte că această instituţie se află, în primul rând în slujba cluburilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Suntem peste 120 de cluburi din toată ţara care am semnat memoriul pentru menţinerea acestei competiţii pe litoral”, afirmă utilizatorul orădean.

Continuarea, în cugetliber.ro, Joi, 30 iunie 2016.

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply