A doua FURTUNĂ la Mangalia! Şi mai tare decât cealaltă! FOTO

0
867
1furtuna_spectacolul2

    “Duminică, 26 iunie 2016, a avut loc cea de a doua reprezentație a spectacolului ”FURTUNA”, de William Shakespeare, proiect al Asociației de părinți și a Școlii Gimnaziale ”Gala Galaction” din Mangalia.

     Pentru mine și pentru elevii – actori din această școală, 26 iunie a fost o dată specială, pentru că s-au împlinit exact patru luni de la prima lectură a piesei. Ceea ce părea la început de neatins, un vis mult prea îndepărtat, a devenit realitate în doar patru luni de zile. A fost un drum lung și anevoios cu multe obstacole întâlnite în calea noastră, dar iată că am reușit să facem un spectacol atât de frumos. Încă unul !!!

    Pentru mine este o mare reușită, pentru că am dovedit că putem aduce teatrul de calitate în școală, că putem să îi învățăm pe copiii noștri că există cultură adevărată dincolo de ”capcanele” pe care le întâlnim la tot pasul în viața de zi cu zi și în lumea virtuală. Putem să îi învățăm pe copiii noștri să își depășească limitele, le putem arăta ce este arta, îi putem încuraja ca azi să fie mai buni decât ieri.

    Împreună cu doamna Doina Curelaru, asistenta de regie şi cu Marius Chircu, inginerul de sunet, am creat o echipă unită care poate juca acest spectacol în orice condiții. Dovadă e a doua reprezentație a „Furtunii”, când în ciuda tuturor dificultăților, copiii mei au fost incredibil de buni. S-au completat reciproc, s-au ajutat enorm pe scenă, nu au făcut niciun pas înapoi când au apărut accidente scenice. Au mers înainte și au izbândit!

    În aceste patru luni, plus luna ianuarie, când am început cursurile de actorie, acești copii au învățat să fie mai mult decât actori. Au învățat să frazeze într-o piesă de teatru cum e cea a lui Shakespeare, și-au corectat unele probleme de dicție, au învățat să fie o echipă unită, au devenit mai buni și mai înțelepți!

    Le mulțumesc tuturor elevilor care au rămas alături de mine până la capăt, părinților, pentru tot ajutorul lor necondiționat, conducerilor școlii și Asociației de părinți ”Gala Galaction”, precum şi conducerii Casei de Cultură Mangalia!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2furtuna_spectacolul2 3furtuna_spectacolul2 4furtuna_spectacolul2 6furtuna_spectacolul2

Să aveți o vară frumoasă! Vacanță plăcută, tuturor!

Ne reauzim curând!”

Mircea TUDOSĂ, actor.


Mangalia News, Marti, 28 iunie 2916.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply