Claudiu Palaz: „Am fost amenințat de PNL, că o să văd eu ce o să pățesc…”

1
839

ClaudiuPalaz (Small)

TOMIS NEWS: INTERVIU Claudiu Palaz: „Am fost amenințat de PNL, că o să văd eu ce o să pățesc… Gheorghe Dragomir mi-a spus la Peștera că nu vrea să îl dea jos pe Nicușor Constantinescu”.

Alegerile locale s-au încheiat, configurația politică a Constanței la nivel de municipiu și județ s-a tranșat, iar negocierile ar trebui să fie în toi. Numai că nu sunt. Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, care a intrat și în Consiliul Local Municipal (CLM) și în Consiliul Județean Constanța (CJC) cu câte trei candidați, este cel mai „curtat” politician al Constanței. Practic, cei trei consilieri din CLM și cei trei din CJC tranșează soarta proiectelor. Palaz a anunțat că, în principiu, nu va colabora cu PNL, de altfel a și declinat invitația publică a președintelui Gheorghe Dragomir, anunțând că nu va bate palma „cu cei care au avut o campanie murdară”. Dincolo de ideologia politică, Palaz anunță că îl interesează doar proiectele pentru constănțeni și, totodată, nu va participa la alegerile parlamentare din toamnă. Despre toate acestea, dar și despre alte subiecte arzătoare, am discutat cu Claudiu Palaz, care a fost amabil să ne ofere un amplu interviu: 

Reporter: Concluzia după alegerile locale?

Palaz: A fost o campanie atipică după noua legislație, în schimb insist pe faptul că s-au fraudat alegerile și știți foarte bine că am și descoperit lucrul acesta, deci nu vorbesc în necunoștință de cauză. Nu ne dezvățăm de lucrul acesta și, probabil, va trece foarte mult timp până când vom încerca să nu mai furăm la alegeri, noi românii sau cei care practică lucrul acesta. Dar, hoțul neprins e negustor cinstit, astea sunt lucrurile, nu stăm să ne plângem, mergem mai departe. A fost un vot cred dat de constănțeni nu neapărat pentru a face o schimbare, cred că a fost un vot anti! În localități conduse de PNL s-a dat vot anti PNL și s-a votat PSD, unde a fost PSD la conducere, s-a votat anti! Cred că a fost principiul care a guvernat actualele alegeri. PMP a intrat cu trei consilieri la municipiu și trei la județ. S-au făcut niște chichițe tehnice de către prefect, prin poziționarea pe buletinele de vot, care pe mine m-au dezavantajat, dar mergem mai departe.

„Insist: a fost o fraudă electorală a PNL”

Reporter: În dimineața alegerilor ați tras un semnal de alarmă privind noul sistem de vot. Apoi, a fost și o problemă la școala nr. 1. Care sunt neregulile acestui nou sistem de vot?

Palaz: Eu cred că acest sistem de vot a fost pus ca să gireze frauda electorală. Dacă vă aduceți aminte, la 9:00 când am votat nici nu mă gândeam că se va folosi. Dar, fiind profesionist și fost prefect, am analizat procedura de votare, gândindu-mă că este una bună și că nu lasă posibilitatea alegerilor. Tocmai că acest sistem creează această posibilitate! Dacă vă aduceți aminte, am spus că acel operator cu calculatorul în față ar fi fost corect și să semneze, să își asume, numărul de persoane care au votat. Când i-am cerut celui din secția de votare a refuzat total, că de ce să facă acest lucru? Eh, tocmai, asta s-a întâmplat! Sistemul dă posibilitatea introducerii manuale a CNP-urilor în calculator, ceea ce a creat această breșă în sistem: la 17:00, la școala nr. 1, s-au introdus 12 CNP-uri ale persoanelor care nu au fost prezente la votare! Aceste 12 persoane pot întreba către cine s-au dus voturile lor? (…) Această fraudă s-a făcut cu concursul tuturor celor din secție. Au fost secții de votare ai căror membri au votat procesele verbale cu 3-4 ore înainte! Nu ai cum să semnezi procese verbale „în alb”, ci după numărarea voturilor! Au fost inadvertențe în momentul în care s-au predat și nu ieșeau buletinele nule cu cele anulate ș.a.m.d., probabil cei din secțiile unde s-a fraudat s-au strâns semnăturile, urmând, la sfârșitul numărării, să pună cap la cap cum și-ar fi dorit președintele secției de votare să iasă această numărătoare. A fost un blat al partidelor care au avut controlul, insist că a fost un blat al PNL! Asta este senzația mea. De ce? Pentru că PNL s-a opus, inclusiv când am descoperit furtul celor 700 de buletine dintr-o secție, PNL a fost cel care a insistat la BEM să se redeschidă secția, în condițiile în care eu reușisem în urma unor presiuni, cu presa de față, să închid acea secție. Totuși, acele buletine au fost furate și nici în ziua de azi nu avem o poziție clară a instituțiilor cu ce s-a întâmplat cu acele buletine. Cei care insistau să deschidem secția erau membri PNL!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reporter: Cum explicați prezența foarte scăzută la vot pe municipiu?

Palaz: În timpul campaniei, când mergeam pe teren, toată lumea îmi spunea că degeaba ies la vot! Era o psihoză, nu știu cum să-i spun… „de ce să votăm? Oricum tot ei ies…”, referindu-se tot la gruparea Mazăre-Constantinescu. Noi am insistat foarte tare să vină la vot. Se pare că nu am reușit să convingem, culmea este că s-a mobilizat activul de partid al PSD și s-a văzut în procente faptul că acest electorat a contat foarte mult în ecuație. Am insistat foarte mult că obiectivul meu au fost tinerii. Nu au ieșit în număr foarte mare, păcat că nu au înțeles și că încă patru ani ne vom plânge în continuare că nu s-a schimbat nimic în Constanța…

Reporter: Trei consilieri PMP la municipiu și trei la județ. Practic, soarta proiectelor din consiliu se va juca în funcție de decizia PMP: Sunteți „curtat” în perioada aceasta?

Palaz: Ni s-au rupt telefoanele, într-adevăr. Am avut o înțelegere punctuală cu cei de la PSD, mi se pare firesc să valorific voturile pe care le-am obținut în Constanța și să reușesc să implementez proiectele! Veți observa că PMP își va promova promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală, presa va fi prezentă la toate aceste proiecte și veți vedea cum le vom implementa. Nu am candidat doar de dragul de a avea niște voturi în buzunar ca să ies consilier local, ci ca să implementez proiecte. Altfel, nu existăm pentru constănțeni. De altfel, nici un om politic nu ar trebui să facă asta. Veți vedea că mulți dintre cei care s-au bătut cu cărămida în piept și care i-au păcălit pe constănțeni că se vor bate pentru ei, vor pleca în Parlament! Eu nu voi pleca în Parlament, voi rămâne pentru constănțeni în CJC patru ani de zile și mă voi bate pentru ei! Iar, eu sunt curios cum vor reuși să se justifice în fața constănțenilor cei care vor pleca în Parlament, de la PNL, care i-au mințit că se vor bate pentru dumnealor! În ceea ce privește CLM, nu avem nici o funcție de viceprimar, nu intrăm în guvernarea locală, ne vom înțelege punctual pe diverse proiecte. Nu voi avea o atitudine de Gică-contra în CLM, dacă sunt proiecte bune pentru constănțeni le voi promova, dacă sunt proiecte de grup probabil veți avea, dumneavoastră media, parte de o caracteristică pe care am avut-o dintotdeauna.

„Felix Stroe s-a delimitat de gruparea Mazăre-Constantinescu. Gabriel Comănescu dictează în PNL”

Reporter: Ce v-au promis cei de la PSD pentru a forma majorități? Dar cei de la PNL?

Cititi articolul integral în tomisnews.ro, 19 iunie 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Frauda este ce ati facut voi la Mangalia cu Costi Birbora si Cristi Ilghe.
    Este posibil sa-i excluzi din partid pe primii doi ca sa ajunga nepotica consilier local?
    Mai aveti tupeul sa-i acuzati pe altii, voi sunteti josnici!
    Nu inteleg un singur lucru, de ce Base va permite asa ceva?

Leave a Reply