Ecouri dupa Furtuna

0
990

Flavia Cristescu

“Cultura nu musca si, mai mult de-atat, e pentru oricine. Totul e sa fim dispusi sa o intelegem, sa o gustam…, mai apoi s-o devoram.
In seara asta (12.06.2016 – n.r.) am avut onoarea sa particip la primul spectacol de o asemenea amploare in Romania. Zeci de copii de scoala generala, de diferite varste, sustin cap coada o piesa deloc “de copii”. Furtuna – William Shakespeare. Efectiv au fost momente in care se misca sala sub glasurile lor.
Pana sa plecam am intrebat aproape in gluma:
– Alex, ne tai tu bilete la intrare?!
– Nu…, ca e gratis. Nu e cu bani. Razand, am continuat:
– Hai ca-ti fac eu unele din hartie, le vinzi cu 5 lei la intrare.
Da…, cam asa e viata artistilor de mici…, cu multa pasiune si mai putini bani. Noi, insa, ar trebui sa ne gandim clipa de clipa ca si cultura inseamna munca…, nu doar talent primit de la Cel de sus. Cand aflam ca e intrarea la o piesa de  teatru 50 – 100 de lei, incepem sa tagaduim. Parca nici nu ne mai dorim sa o vedem asa mult…, chiar de-i un Valentin Teodosiu, un Beligan, un Rebenciuc, Ralea, Malaiele, sau Puric in ea… Dar 150 – 300…, 500, sau habar n-am ce sume se ruleaza la o seara in club…, parca “se merita”.
Asa “se merita” si incultura la unii.
Dar…, dar…, revenind! Spectacolul asta a meritat toti banii…, chiar de n-a fost pe bani. Incurajati talentul din fasa! El va avea vreme sa prinda aripi apoi si sa zboare tot mai sus!
P.s. Tanarul actor din imaginea principala este Alex Stefanescu. Eu am sansa sa fiu cel mai mare fan al lui. Am insistat sa-mi lase un autograf si chiar daca “nu are semnatura facuta”…, citez, mi-a lasat unul pe cizma :)) Asta da personalitate!”
Flavia Cristescu, 15.06.2016.

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply