Elevi ai Liceului “Ion Bănescu” au beneficiat de un stagiu de pregătire în Portugalia

0
1422

1portugalia-ion-banescu-

     Liceul Tehnologic ”Ion Bănescu” din Mangalia este beneficiarul proiectului Erasmus+ ”Estetică și profesionalism prin mobilitate europeană de formare profesională”, contract nr. 2015-1-RO01- KA102-014577. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și gestionat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).

     În perioada 09.05.2016 – 27.05.2016, 16 elevi din clasa a XI-a C, calificarea „Coafor stilist”, însoțiți de prof. Corina Mihalache, au participat la mobilitatea de formare profesională și plasament în Portugalia.

2portugalia-ion-banescu-

     Participanții au efectuat stagiul de pregătire practică în saloane de estetica și îngrijirea corpului omenesc în orașul Barcelos din Portugalia, unde au dobândit cunoştinţe referitoare la: consilierea clientelor, conceperea coafurilor, adaptarea coafurilor la caracteristicile clientei, ondularea părului prin diferite tehnici, întinderea părului, realizarea diferitelor tipuri de coafuri, precum și abilităţi de: identificarea cerinţelor clientei, selectarea resurselor necesare realizării coafurii, evaluarea rezultatelor obținute la finalul operațiunii de coafare, comunicarea într-o limbă de circulație internațională.

3portugalia-ion-banescu-

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Participanții și-au dezvoltat competenţele de aplicare a legislaţiei privind igiena, securitatea muncii şi protecţia mediului, ondularea părului folosind diferite tehnici de lucru, conceperea coafurii ținȃnd cont de particularitățile clientei, realizarea coafurilor folosind diferite tehnici de lucru și cu o anumită tematică.

4portugalia-ion-banescu-

     Pe lângă programul de formare profesională, elevii au beneficiat și de un program cultural care a constat în excursii în localitățile Ponte de Lima, Viana Castelo, Braga, Guimaraes, Valenca, Porto, unde au vizitat diferite obiective istorice și culturale ale Portugaliei și au avut prilejul de a contempla peisajele încântătoare ale acestei țări.

     Director,                                                        Coordonator proiect,

     Prof. Corina Mihalache                            Prof. Cerasela Cozoș.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply