Cum afli la ce secție de vot trebuie să mergi

0
742

farmec.ro
carturesti.ro%20

cumaflilacesectiedevotare

Accesând site-ul www.registrulelectoral.ro poți să afli cu exactitate la ce secție de vot ești arondat.

Este important ca cetățenii să se informeze din timp unde trebuie să voteze. Asta pentru că, în ultimii ani, secțiile de votare au fost reorganizate de atâtea ori încât oamenii au ajuns să se întrebe de fiecare dată unde (și nu pe cine) votează, deși nu sunt deloc… turmentați. Pentru cei care vor să știe sigur unde trebuie să meargă pentru a-și exercita dreptul la vot, Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat un site care oferă posibilitatea tuturor românilor să afle unde trebuie să meargă pentru a-și alege primarul, consilierii locali și pe cei județeni.

Tot ce trebuie să facă alegătorii este să acceseze link-ul www.registrulelectoral.ro și să completeze casetele din partea de sus a site-ului („Află unde este secția ta de votare”).

În prima casetă, cei interesați trebuie să aleagă opțiunea „Alegeri locale 2016”, apoi trebuie să completeze codul numeric personal și numele de familie. Apoi, alegătorii trebuie doar să mai completeze un cod de verificare, după care să apese butonul „Caută”. În secunda următoare vor fi afișate numărul, adresa și localizarea pe hartă a secției de votare la care este arondat cel care a completat datele.

Potrivit Registrului secțiilor de votare, în toată țara sunt organizate 18.616 secții de votare. Dintre acestea, 544 se află în în județul Constanța. La nivelul municipiului reședință de județ sunt organizate 210 secții, incluzând și singura secție de votare din stațiunea Mamaia, aflată la Vila 26. Conform celor mai recente date, în România sunt înregistrate 18.275.109 persoane cu drept de vot, dintre care 629.725 sunt în județul Constanța.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Adelina Iancu, telegrafonline.ro, 04.06.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply