OPINII: Impostura și cultura la Mangalia

0
722

farmec.ro
carturesti.ro%20
opinia_mea
     “Nu conteaza cat de bun esti, cat de profesionist esti in domeniul tau, daca ai studii, ci conteaza daca esti intr-un PARTID! Partidul te va sustine, partidul iti va da o functie (eventual de conducere), partidul te va promova. Altfel…, NU EXISTI! Spuneti-mi un directoras cat de mic, de undeva din tara, care sa nu fie “plantat” pe acea functie de un partid. Toate aceste lucruri se stiu deja, insa ceea ce se stie mai putin, e faptul ca nici macar ca artist independent nu existi – daca nu esti intr-un partid.
     Hai sa mergem pe un exemplu concret: in orasul meu, exista o doamna – sa-i zicem aleatoriu, dna E. – si care doamna de ani de zile dandu-se bine (adica neoficial, dar E cu ei, pe langa TOATE partidele locale aflate vremelnic la conducerea orasului, a ajuns un fel de guru al artelor locale, un fel de mama Omida (pentru cei mai glumeti) priceputa la a da sfaturi si a prezice talente in devenire, in absolut ORICE domeniu. La inceput dna E. si-a pus “pecetea” si si-a dat girul de adevarata descoperitoare de talente, doar pentru literații orasului. Si trebuie sa recunosc: a nimerit-o cu cativa, dar care oricum s-ar fi lansat si-n alta parte.
     Insa, apoi, lasandu-se dusa de valurile Marii Negre, a inceput sa dilueze “problema” exact ca cei de la Hexi Pharma si sa inmulteasca “talentele”, din pamant din piatra seaca. S-a prins ca daca sustinem cat mai multi grafomani, acei grafomani ne vor sustine la randul lor. Imi laud vecinul, ma lauda si el, imi dau ochii peste cap si vad ingeri deasupra capului lui, vede si el ingeri si heruvimi deasupra capului meu.
     Au inceput sa se scrie sub obladuirea doamnei, tot felul de “bestseller-uri” in multe capitole, si seriale, ca asa se scrie ceva, cand e vorba de succes.
     S-au taiat copaci, dar ce zic eu copaci, s-au taiat paduri intregi pentru toate ineptiile unora cu banii veniti din sfera politicului, pe ideea: CARTE TIPARITA SA FIE, NU CONTEAZA CE CONTINE, se poate si cu greseli grave gramaticale…
     Nu m-a deranjat nimic, doar faptul ca mie – ecologista fiind -, imi parea rau dupa copaci… Desi doamna E. nu are decat un liceu terminat, altfel precis si-ar fi dat deja doctoratul, a ajuns sa fie guru al artelor in toate domeniile: pictura, teatru, muzica, dans, film si ca s-o scurtez in toate cele 7 arte, plus inca alte multe domenii unde este invitata in jurii (!?!), dar nici asta nu m-a suparat.
     De ce m-am suparat totusi? M-am suparat pentru ca m-am simtit atacata in public intr-un speech agramat in care domnia sa a facut clasificari, (probabil dupa indelungi dialoguri cu ingerii personali), despre cine-i artist si cine nu e, despre cine are dreptul sa se creada artist si cine nu… 
     Doamne, iarta-ma! Trebuie sa existe o limita in toate. Doamna, va rog eu frumos nu va mai erijati in coordonatoarea si supervizoarea culturii din intregul oras! Vedeti-va de cercul dv. si de ingerii dv. albi sau negri.
     Iar noi ceilalti, haideti sa invatam sa refuzam impostorii, sa luam atitudine cand lucrurile depasesc anumite limite si omul o ia pe aratura! E bine sa-i mai lasam pe cei cu studii superioare de specialitate (pentru ca exista astfel de oameni in orasul nostru!) sa-si mai dea si dansii cu parerea.
     E nevoie sa-i taxam mai des pe impostorii care-s bagati in seama doar pentru ca stiu sa fie pupincuristii politicienilor.
     P.s. Din pacate, doamna nu-i racordata la net, dar poate-i citeste vreun binevoitor. Mersi anticipat.” (Aura Mircea Stuparu).

Luni, 30 mai 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply