Guvernul a aprobat organizarea referendumului de la Eforie concomitent cu alegerile locale

0
607

farmec.ro
carturesti.ro%20

guvernulaaprobatreferendumeforie

Guvernul a adoptat miercuri, 11 mai, o ordonanţă de urgenţă care permite organizarea de referendumuri locale concomitent cu alegerile locale, precum şi utilizarea aceleiaşi infrastructuri.

La alegerile locale din 5 iunie se vor organiza referendumuri în două localităţi din țară. Unul este la Eforie, unde localnicii își vor exprima opinia despre preluarea administrării plajelor din oraș de către Consiliul Local.

Celălalt referendum local care va avea loc pe 5 iunie va fi la Oradea şi va privi unirea orașului cu comuna Sînmartin.

Anterior adoptării acestei ordonanțe, Primarul Orașului Eforie se declarase neplăcut surprins de faptul că în timp ce prefectul de Bihor nu atacase hotărârea Consiliului Local Oradea privind referendumul local, cel de Constanța s-a grăbit să se pronunțe împotriva organizării simultane a referendumului și alegerilor locale.

“Nu este bine să se interzică cetăţenilor să îşi exercite un drept constituţional. Tot respectul pentru primarul Bolojan şi pentru activitatea dumnealui. Dar drepturile cetăţenilor trebuie să fie aceleaşi la Oradea şi la Eforie”, a declarat Ovidiu Brăiloiu, care a cerut prefectului de Constanţa să nu aducă politica în administraţie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

El a arătat că de prăbuşirea repetată din ultimii ani a falezelor se face responsabilă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (Apele Române) şi că a cerut referendumul pentru trecerea plajelor în administrarea Oraşului Eforie pentru că, prin modul în care aceste resurse ale statului sunt administrate astăzi, se aduc mari prejudicii turismului din Eforie şi tuturor cetăţenilor care au investiţii în domeniul turismului.

“Ne-am săturat ca pentru problemele altora să răspundem noi. De aceea, localnicii sunt chemaţi să spună dacă sunt de acord cu starea în care se află astăzi falezele şi dacă plajele sunt administrate bine în sezonul estival. Plajele vor rămâne în proprietatea statului român. Se va schimba doar administratorul, pentru că cetăţenii din Eforie ştiu mai bine care sunt problemele, nevoile şi soluţiile pentru dezvoltarea turismului local”, a declarat Brăiloiu.

Sursa: eforie.city, Joi, 12 mai 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply