“În ultimii doi ani eu am angajat 30 de oameni. Am plătit taxe şi impozite la stat. Ce a făcut statul pentru mine?”

0
674

farmec.ro
carturesti.ro%20

De ce această întrebare a antreprenorului român rămâne fără răspuns?

Opinie-Cristian-Hostiuc-Mediafax

Timişoara, 20 aprilie 2016, Conferinţa “ZF Antreprenorii României”, organizată de ZF împreună cu Banca Transilvania. În sală sunt peste 250 de antreprenori  români, directori sau manageri de companii româneşti.
Toată lumea recunoaşte că economia se mişcă, iar afacerile lor sunt pe creştere. Capitalul financiar (creditele luate de la bănci) nu mai reprezintă o problemă, nici din punctul de vedere al costului, nici din punctul de vedere al obţinerii lui. Principala problemă, cel puţin a antreprenorilor din Banat, este resursa umană. Au proiecte, dar nu prea au cu cine să le facă.
Bazinul forţei de muncă a secat, iar atragerea de angajaţi din satele sau comunele limitrofe începe să sece şi ea.  Inevitabil, discuţia se duce între capitalul românesc versus capitalul străin şi, cel mai mult, ce face statul român  pentru antreprenorii români.
(…) Problema tuturor este că statul, care trăieşte de pe urma taxelor şi impozitelor plătite de companii, nu face  nimic pentru a îmbunătăţi mediul economic. Nici din punctul de vedere al infrastructurii, nici al educaţiei, nici din punctul de vedere al legilor.
Antreprenorii se confruntă în viaţa de zi cu zi cu absurdităţi legislative, pentru care nu răspunde nimeni din partea statului. De altfel, antreprenorii nici nu ştiu pe cine să dea vina şi cui să ceară socoteală.

Vă invităm să citiți articolul integral, aici: zf.ro/opinii/


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply