DUEL (de opinii), despre TERENURILE DE SPORT din Mangalia

0
787

Publicăm un duel de opinii despre terenurile de sport din Mangalia, ca urmare a articolului “Cartonaș roșu pentru administrația locală din Mangalia-FOTO

cartonas-rosu-fotbal-liceeni3
“Dle Mihai Sorin,
Nu v-as mai fi bagat in seama din respect. Pentru ca daca va bag, sunt foarte tăios. Dar eu sunt blând fata de politica in care va bagati.
Deci despre sălile de sport…
Ca sunt in stare jalnica toti stim sa constatam. Dvs nu candidați la postul de ziarist, ci la postul de primar. Care ar trebui sa rezolve aceasta problema.
Vreti sa fiti primar. Ati fost vreodata la o sedinta de consiliu sa știți cu ce se mananca? Sa presupuneți ca le urmăriți pe net.
Acum va intreb: Ca sa rezolvați o problema trebuie sa-i identificați cauza. Știți Dvs cu adevarat din ce cauza exista aceasta situație cu sălile de sport? Sau cu școlile? Sau cu grădinițele?
Eu va provoc sa identificați de ce exista situatia aceasta si cum s-ar remedia.
Despre asta sa vorbiti, nu cai verzi pe pereți.
Dupa ce o faceți am sa o fac si eu, sa vedem daca la final mai credeti ca știți ce se intampla cu adevarat cu școlile si sălile de sport.
De retinut ca nu este despre vinovați, ci despre remedierea situatiei. Cand veți identifica cu adevarat problemele vinovații se identifica de la sine.
Luați-o in paralel, plecați de la buget, de la factorul de decizie si de la responsabilitate”. (Ozzy Menabit).

“Domnule Ozzy Menabit,
Dacă citiți cu atenție, nu despre sălile de sport scriam că ar fi în stare jalnică. Era vorba despre terenurile de sport (să le spunem „în aer liber”). Acelea sunt administrate de primărie. În sălile de sport (care arată bine) tinerii au vrut să joace, dar nu au avut acces. Terenurile în aer liber sunt impracticabile.
Dați-mi un motiv rațional pentru care ar trebui să meargă acum un cetățean la ședințele Consiliului Local. Proiectele de hotărâre locală sunt prezentate integral și transparent pe undeva, ca să ne facem o idee despre ce se discută? Există o dezbatere publică premergătoare, autentică? Când filmezi aceste ședințe nu înseamnă că ești transparent. Dialogul trebuie să existe înaintea întâlnirii edililor, cu documentare clară. În rest te asiguri doar că va fi circ.
Tot întreb cum s-a cheltuit bugetul Mangaliei pe 4 ani de zile. Ar fi o bază de plecare în această discuție. Am vedea astfel dacă au fost sau nu bani, dacă se face vinovat cineva de faptul că la Mangalia nu se mai întâmplă nimic. Și nu doar de 4 ani.
Care a fost bugetul alocat sportului din Mangalia și ce s-a urmărit prin alocarea acestuia? Ce sporturi au beneficiat de susținerea primăriei și cu ce scop? Câți dintre tinerii care practică sport de performanță au fost susținuți, promovați, stimulați?
O soluție simplă ar fi înființarea unui club sportiv al municipiului, în care să fie înscrise toate sporturile care au rezultate, care au specialiști implicați, care au tineri pe care îi pregătesc. Am spus club sportiv, nu asociație sportivă. Dacă vreți, vă explic și care este diferența. Alocarea bugetului către acest club sportiv și gestionarea de către cei care se pricep să facă performanță în sport (nu de către anumite persoane, agreate de primărie) ar stabili un punct de plecare în eficientizarea mișcării sportive din Mangalia.
Știu mai multe decât credeți dumneavoastră. Ca mine, știu și mulți alții din Mangalia. Cunosc problemele cu care se confruntă directorii unităților de învățământ sau oamenii implicați în activitățile sportive care se desfășoară în oraș. De aceea vreau să fiu primar. Pentru că știu că putem avea normalitate la Mangalia”.
Mihai Sorin, candidat UNPR la funcția de primar al Mangaliei).

(Comentariile sunt pe marginea articolului intitulat: “Cartonaș roșu pentru administrația locală din Mangalia-FOTO“)



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply