Cristy Băisan: La Mangalia este o minoritate într-o zonă de gălăgie, dar care este contrazisă de restul comunităţi

0
746

Omul de afaceri care a manageriat proiectul Marina Mangalia, „luat” de PNL să coordoneze campania judeţeană.

interviu_cristy_baisan2

Cristy Baisan.

PNL Constanţa a continuat, în weekend, seria validărilor candidaţilor la alegerile locale din 5 iunie. În cadrul aceleaşi şedinţe a Comitetului Judeţean Executiv, pe lângă validarea candidaţilor pentru Lumina, Murfatlar şi Năvodari, s-a decis cooptarea în funcţia de membru al CJEx al PNL Constanţa a omului de afaceri Remus Cristy Baisan, acesta fiind desemnat şi coordonator organizatoric al campaniei judeţene a PNL Constanţa. De numele lui Baisan se leagă proiectul Marina Mangalia, dar şi Marina Limanu. De ce se implică un om de afaceri care a manageriat proiecte de succes în politică? Răspunsul îl aflaţi în interviul acordat cotidianului „Replica” de Constanţa.

Reporter: Domnule Baisan, sunteţi un om care şi-a făcut studiile în străinătate. De ce aţi ales să vă întoarceţi în România?

Remus Cristy Baisan: Am studiat în străinătate pentru că acolo locuiam la vârsta la care se fac studiile. Iar după ce mi-am terminat studiile am avut o carieră interesantă şi de succes în domeniul în care am ales să îmi desfăşor activitatea – management. Am fost preponderent în Europa, dar în partea de final a carierei am fost în Statele Unite ale Americii. La 35-36 de ani eram director general la o firmă în Silicon Valley. Practic, aveam un vis transformat în realitate şi lucrurile erau spre foarte bine. Singurul lucru care mă nemulţumea era faptul că sunt departe de ţară, de părinţi, şi tot aportul meu era către societatea altcuiva. Şi am spus că, dacă pot să merg pe ceea ce am acumulat până la ora actuala la mine acasă, să fac acelaşi lucru, voi face cu mult mai multă plăcere. Şi am hotărât, la 36-37 de ani, să mă întorc în România şi să demonstrez că pe un alt sistem de valori se pot face lucruri interesante aici.

Rep.: Aşadar, aţi început propriile afaceri, văd portul Mangalia, Marina Limanu… De ce aţi ales să vă implicaţi şi în politică? Înţeleg că sunteţi pe lista PNL pentru Consiliul Judeţean Constanţa…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

R.C.B.: Lista PNL pentru Consiliul Judeţean nu a fost definitivată. Eu nu ştiu să fiu pe acea lustă, iar dacă partidul îmi va solicita prezenţa mea pe acea listă şi dacă va considera că experienţa mea din management poate fi translatată în zona de management al proiectelor la nivel judeţean, cu siguranţă voi accepta propunerea partidului. La ora actuală sunt un membru activ în interiorul partidului, construiesc echipe, încerc să translatez foarte multe lucruri din mediul de afaceri în zona politică şi, la rândul meu, să absorb foarte mult din zona politică. (…)

Vedeţi dumneavoastră, dacă o să faceţi o documentare pe net, o să vedeţi un fir pe care cariera şi viaţa mea l-au urmat, şi anume că, în anumite momente din viaţă am trecut într-o reactualizare a sistemului de valori. M-am dus înapoi la baza piramidei şi am început încă o dată să urc în ierarhia valorilor. Atunci când eram în vârful piramidei în cariera mea de management, am considerat că vreau să mă reactualizez, am venit în România, m-am aşezat la baza piramidei şi am pornit o afacere de la zero, pe care am dus-o la o afacere de success.

La ora actuală am o afacere care funcţionează fără mine, este condusă de tineri între 25 şi 30 de ani care lucrează într-o atmosferă dinamică, cu performanţe, aşa cum ar lucra oriunde dacă s-ar duce în afară. Şi-atunci, am hotărât să mă duc la baza piramidei şi să încep o construcţie politică, acolo unde cred că pot să fac lucruri pentru mult mai mulţi oameni decât pentru un număr de angajaţi. Este o dimensiune socială pe care vreau să o dau vieţii mele. (…)

Rep.: La Mangalia, de unde sunteţi dumneavoastră, de ce credeţi că sunt atât de multe scandaluri, în Consiliul Local, şi nu mă refer doar la mandatul actualului primar? Ce nu funcţionează acolo?

Continuarea, în REPLICAONLINE.RO, Luni, 11.04.2016.



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply