De ce se înghesuie tinerii să se facă poliţişti sau pompieri. “Iei banii la timp şi ieşi cu pensie bună”

0
633

farmec.ro
carturesti.ro%20

Bătaie pe locuri.

tinerii-politisti2

Cerere mare de ocupare a celor 63 de posturi scoase la concurs de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne, de a scoate la concurs posturi de agenţi de poliţie din sursă externă, a fost extrem de apreciată atât în ţară, cât şi la Constanţa. Peste 600 de candidaţi s-au înscris pentru ocuparea unuia dintre cele 62 de posturi, special destinate pentru mediul rural. De asemenea, bătaie mare a fost şi pentru singurul loc disponibil pentru reîncadrare, în cazul celor aflaţi în rezervă.

Topul posturilor de Poliţie preferate în judeţul Constanţa

Interesul extrem de mare se poate vedea prin numărul mare de candidaţi pentru un singur loc. Astfel, putem observa că 10 candidaţi se luptă pentru un post de agent de ordine publică în mediul rural. Topul celor mai căutate localităţi din judeţul Constanţa este condus de departe de Agigea, cu 70 de candidaţi înscrişi pentru postul comunal de poliţie. În Topraisar, 46 de candidaţi speră să ajungă agenţi de poliţie, iar în comuna Cumpăna, 37 de candidaţi s-au înscris pentru postul de Poliţie din localitate. La polul opus se află posturi de poliţie din localităţi precum Pantelimon, Mihai Viteazu şi Fântânele, acolo unde s-au înscris doar câte 4 candidaţi. Mulţi dintre poliţiştii aflaţi în rezervă au preferat să se înscrie pe locurile pentru cei din sursă externă scoase la concurs.

Atraşi de salariu şi lipsa locurilor de muncă

Cei care s-au înscris pentru ocuparea unui post de agent de ordine publică în mediul rural au fost împinşi de salariul atractiv oferit de MAI, de peste 2.000 de lei, dar şi de siguranţa că îşi vor primi banii la timp. „La noi în ţară, să ai un loc de muncă a devenit un lux pe care puţini şi-l mai permit. Chiar dacă reuşeşti să te angajezi undeva, nu ai siguranţa că îţi vei primi la timp puţinii bani pe care-i câştigi. Aici măcar ai siguranţa că iei banii la timp şi că vei avea o pensie bună. Am încercat să plec şi în străinătate, dar nu am reuşit să mă angajez”, a declarat unul dintre candidaţi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ţări precum Spania şi Italia sunt în recesiune şi oferta de muncă bogată din urmă cu câţiva ani este doar o amintire. Salariul motivant şi stabilitatea locului de muncă reprezintă, în opinia sociologilor, principalele motive pentru care cererea a depăşit toate aşteptările.

„În primul rând oamenii sunt atraşi de stabilitatea locului de muncă. În al doilea rând, există dorinţa tinerilor de a-şi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor pe care le-au absolvit. Mulţi sunt absolvenţi de studii superioare: Drept, Jurnalism, Sociologie şi Istorie. Sunt facultăţi care se pretează cu munca cu grupurile sociale. Tinerii caută un loc de muncă la stat pentru că speranţa de a pleca la muncă în străinătate este foarte mică, pentru că Europa are probleme mari din punct de vedere al echilibrului demografic, anumite state sunt în recesiune şi oferta locurilor de muncă a scăzut considerabil”, a declarat pentru „Cuget Liber”, sociologul Enache Tuşa.

Concursul are loc pe 14 mai

Continuarea, în cugetliber.ro.



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply