Cetățenii din Mangalia, exasperați că trebuie să meargă printre gunoaie pentru a ajunge în obor!

0
684

gunoaie-obor-mangalia1-

Editia de Sud: În fiecare duminică, sute de cetățeni din Mangalia și împrejurimi merg la târg pentru a se aproviziona cu produse proaspete și mult mai ieftine decât cele expuse în supermarketuri. Pentru că marfa provine în mare marte de la producători, oamenii trec cu vederea condițiile improprii în care este oferită spre comercializare. Pentru ouăle, verdețurile, lactatele și carnea proaspete, clienții ignoră praful, igiena precară și  modul haotic în care se desfășoară aceste activități comerciale.
Oferta diversificată de produse, economia pe care o fac datorită prețurilor mai scăzute și întâlnirea cu prieteni și apropiați îi îndeamnă pe cetățenii municipiului să vină în târg duminică de duminică de la primele ore ale dimineții.
Toate bune și frumoase, numai că pentru a ajunge în târg, pe jos ori cu mașina, ești nevoit să faci slalom printre munții de gunoaie strânși de ani buni pe terenul vecin celui care găzduiește organizarea acestui obor.
Pentru autoturisme, cantitatea mare de cioburi reprezintă un real pericol, cauciucurile riscând să fie sparte. Pentru cei care se deplasează pe jos, cadavrele de animale, căzile, scaunele de toaletă, articolelele de lenjerie intimă, resturile provenite de la materialele de construcție, gunoaiele menajere, ambalajele de orice fel etc. le sunt companioni până ajung în zonele de comercializare improvizate.
Refrenul îl știm de la autorități, anume că terenul cu pricina este privat. Însă nu este nimic ilegal în a cere societății de salubrizare, plătită regește din banii noștri, să aducă o mașină și doi oameni pentru a curăța zona. În schimb, este ilegal să atentezi la sănătatea consumatorilor, lăsând acel teren să devină, de ani buni, o imensă groapă de gunoi!
Continuarea, în editiadesud.ro, Duminică, 10 aprilie 2016.
Vă invităm să citiți și “Proiect – Obor nou la Mangalia“.


Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply