Initiativă cetățenească: PETITIE ONLINE pentru asfaltarea stăzilor din Mangalia

0
949

petitie-online-asfaltare-mangalia

Pe portalul petitieonline.com este postată următoarea Petitie:

“Cerem consilierilor locali ai PSD Mangalia să voteze asfaltarea străzilor.

În ultimii ani, în municipiul Mangalia au avut loc ample lucrări la reţeaua de gaze naturale. Din această cauză, pe multe străzi au fost săpate şanturi, iar carosabilul a fost deteriorat. În prezent, Primăria a anunţat finalizarea proiectului de branşamente la reţeaua de gaze şi începerea lucrărilor de plombare şi asfaltare, pe mai multe străzi din oraş. Din considerente strict electorale, consilierii PSD, care deţin majoritatea în CL Mangalia, refuză să voteze alocarea de fonduri pentru aceste lucrări. Aceiaşi consilieri blochează finanţarea programelor sociale şi a salubrizării oraşului.
În aceste condiţii, facem apel la toţi cetăţenii de bună credinţă din oraşul nostru, dar şi la cei care vin ca turişti în staţiunile din sudul litoralului (toate acestea aparţin de municipiul Mangalia) să semneze această petiţie pentru a-i determina pe domnii consilieri să voteze în interesul omului de rând şi să nu mai blocheze proiectele oraşului doar pentru că se află în campanie electorală.
Vă mulţumim,
Un grup de cetăţeni din municipiul Mangalia”.

adresa-depunere-semnaturi-petitie-mangalia2
Astăzi, vineri, 8 aprilie 2016, două reprezentante ale grupului de cetățeni-petiționari au depus la Registratura Primăriei Mangalia adresa cu numarul de inregistrare 17.316, prin care anunță depunerea listelor cu semnăturile ce sustin Petitia cetățenească pentru asfaltarea străzilor din Municipiul Mangalia. (Conform legii, numărul semnăturilor trebuie să fie de peste 5% din numărul cetatenilor cu drept de vot din Mangalia).

 Legea 215 2001 actualizata si republicata

CAPITOLUL VII
Initiativa cetateneasca
Art. 109

(1) Cetatenii pot propune consiliilor locale si consiliilor judetene pe a caror raza domiciliaza, spre dezbatere si adoptare, proiecte de hotarari.

(2) Promovarea unui proiect de hotarare poate fi initiata de unul sau de mai multi cetateni cu drept de vot, daca acesta este sustinut prin semnaturi de cel putin 5% din populatia cu drept de vot a unitatii administrativ-teritoriale respective.

Art. 110 

CAPITOLUL VII
Initiativa cetateneasca
Art. 110
(2) Initiatorii asigura intocmirea listelor de sustinatori pe formulare puse la dispozitie de secretarul unitatii administrativ-teritoriale.(1) Initiatorii depun la secretarul unitatii administrativ-teritoriale forma propusa pentru proiectul de hotarare. Proiectul va fi afisat spre informare publica prin grija secretarului unitatii administrativ-teritoriale.

(3) Listele de sustinatori vor cuprinde numele, prenumele si domiciliul, seria si numarul actului de identitate si semnaturile sustinatorilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(4) Listele de sustinatori pot fi semnate numai de cetatenii cu drept de vot care au domiciliul pe raza unitatii administrativ-teritoriale respective, al carei consiliu local sau judetean urmeaza sa dezbata proiectul de hotarare in cauza.

Detalii: http://legeaz.net/legea-215-2001-actualizata/art-110


MangaliaNews.ro, 08.04.2016.



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply