Mai bun decât Windows? Un român a creat sistemul de operare KOGAION, care va înlocui Windows-ul american

0
760

farmec.ro
carturesti.ro%20

kogaion-banner-620x264

Kogaion Linux, sistemul de operare produs în România poate deveni cheia IT-ului din țara noastră, acesta având calități care pot duce la înlocuirea sistemelor americane de software. Milioane de euro pot fi economisite ca urmare a folosirii GRATUITE a sistemului românesc.

„Kogaion“, muntele sacru al Dacilor, devine astfel inspirație și pentru universul fără margini al informaticii.

Kogaion Linux
Ştefan Brânduşa, un tânăr informatician din Bistrița Năsăud, în vârstă de 25 de ani, a lansat anul trecut la Cluj, noul software care a revoluționat lumea IT-ului. De atunci, programul se află în testare la Universitatea Politehnică din București, fiind cooptați specialiști IT din toată țara. Kogaion Linux a fost creat pentru a fi folosit în administraţia publică, în învăţământ, fiind livrat gratuit. Programul nu permite penetrarea cu viruşi şi este mai puţin expus la atacurile cibernetice, are aceleaşi funcţii ca orice sistem de operare, cu browsere pentru căutarea pe internet și diferite aplicaţii. Peste 50.000 de alte programe pot fi instalate în acest sistem de operare.

“Echipa a realizat şi Argent Linux, un sistem pentru servere care ar putea fi folosit în domenii unde este nevoie de securitate informatică maximă.” (greateconomy.ro)

Kogaion_logo

Kogaion poate să înlocuiască cu succes sistemul Windows, fiind chiar mai simplu de utilizat decât acesta. Argent este dedicat administraţiei publice, fie că este vorba despre zona fiscală, de servicii, informaţii sau chiar armată, se precizează în adevarul.ro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi continuarea AICI. Luni, 4 aprilie 2016.



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply