Fiica profesorului Gheorghe Dumitraşcu a trimis o scrisoare deschisă liderului PNL

0
916

„De ce a trebuit să-l băgaţi pe tata în mizeria politică? Vă e frică de tot ce înseamnă el încă?“

lavinia-dumitrascu

Lavinia Dumitraşcu, muzeograf la Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa. FOTO Arhivă personală.

Într-o scrisoare publică, istoricul Lavinia Dumitraşcu demontează rând pe rând acuzaţiile aduse tatălui său de către cei care nu au votat pentru ca renumitul istoric să primească recunoştinţa constănţenilor concretizată într-un titlu de onoare.

Dr. Lavinia Dumitraşcu, fiica reputatului istoric Gheorghe Dumitraşcu, umilit la ultima şedinţă de Consiliu Local când i s-a refuzat acordarea titlul de Cetăţean de onoare al Constanţei, a trimis o scrisoare deschisă lui Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa. Vă redăm integral conţinutul scrisorii:

„Domnule Dragomir,
Am tăcut până acum pentru a nu amplifica scandalul. Dar, nu mai pot. Urăsc laşitatea, ura, prostia şi incultura.  Ca să ne înţelegem de la în început: nici tatăl meu şi nici eu nu facem parte din vreun partid politic. Da, tata a fost senator FSN, FSN, PDSR etc. – deci, nu deputat cum au afirmat unii dintre trecătorii aşa zişi oameni politici şi şefi de partide care nu cunosc istoria politică a Constanţei şi a Ţării -. Tocmai de pe această poziţie, de om politic implicat în legislativul naţional, a putut să facă sau să contribuie măcar la realizări fundamentale pentru Dobrogea şi pentru Ţară.
A fost în primul rând al CJPUN Constanţa; în Senat – secretar şi vicepreşedinte al Comisiei de Cultură, secretar şi preşedinte al Comisiei de Învăţământ şi Ştiinţă, preşedinte al Comisiei de Învăţământ, Cultură, Culte, Presă -, preşedinte şi vicepreşedinte al Grupului de Prietenie cu Turcia, membru al Grupului Parlamentar român din cadrul Parlamentului Colaborării Economice al Mării Negre etc.
A avut o contribuţie importantă la realizarea Constituţiei României, la Legea Fondului funciar, la Legea Învăţământului, la Legea Radio şi Televiziunii etc. Aşa că, şi din punct de vedere politic, MERITĂ să fie cetăţean de onoare al oraşului la a cărei devenire a contribuit din plin, cu fapte şi nu cu vorbe.
Pentru aceasta va rămâne, vă convine sau nu, în istoria Constanţei, a Dobrogei şi a Ţării. Tata e cunoscut şi apreciat în toată ţara şi nu are nevoie de părerea unora de teapa consilierului Radu şi a altora din aceeaşi categorie.
Citeste mai mult: adev.ro/o528oh


Elefant.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply