Andrei Pătrașcu: SCRISOARE DESCHISĂ adresată primarului municipiului Mangalia

2
1233
Scoala-de-Fotbal-Mangalia1
     “Domnule Primar al Municipiului Mangalia,
     În toata aceasta perioada 2012-2016 ati condus Primaria Mangalia. Ati ”lucrat” la asa zisele proiecte cu finantare europeana pentru a schimba fata Mangaliei. Din pacate, tot ce ati reusit a fost sa pierdeti aceasta finantare, dorind acum sa se continue toate proiectele cu bani publici. Ce-i drept, ati schimbat radical Mangalia, dar nu in bine.
     Acuzati consilierii locali pentru blocarea proiectelor, dar va garantez ca daca ati fi transparent 100% cu tot ceea ce faceti, nu v-ar sta nimeni in cale. Nu va acuz pentru faptul ca ati gestionat prost toate proiectele cu fonduri europene, nu va acuz ca ati pierdut finantarea europeana, nu va acuz ca ati distrus ”Aleea Teilor”, nu va acuz ca nu ati fost transparent cu toate proiectele, mai ales cu contractele avocatilor.
     Insa va acuz pentru ”asasinarea” sportului din Mangalia. In tot acest mandat al dumneavoastra ati reusit ce nu a reusit niciun primar in functie si anume sa distrugeti tot ce inseamna sportul de performanta cat si naruirea sperantelor copiilor de-a mai practica vreun sport. Alocati an de an (extrem de tarziu) miliarde sportului, dar aceste miliarde nu imi pot da seama in buzunarul cui se duc.
     Vom avea doua sali noi de sport, este un lucru bun, dar ceea ce este interesant este faptul ca va ”laudati cu munca altuia”, aceste sali de sport sunt proiecte ale Companiei Nationale de Investitii!
     Ati distrus in cei 4 ani de mandat toate bazele sportive, terenul de la Neptun arata deplorabil (vezi pozele), in toti acesti 4 ani ati promis reabilitarea bazelor sportive cat si sustinerea echipei de fotbal ”A.C.S Callatis 2012 Mangalia”, totusi ati reusit sa o sustineti, dar spre retragerea din campionat.
     De 4 ani nu sustineti nicio ramura sportiva de la fotbal, rugby, sporturile de contact, baschet, sah etc. Toate cluburile si asociatiile sportive din Mangalia in prezent se autofinanteaza, parintii platesc taxe lunar pentru ca si copiii lor sa poata practica un sport. Nu se ocupa nimeni de bazele sportive.

Scoala-de-Fotbal-Mangalia2 Scoala-de-Fotbal-Mangalia3 Scoala-de-Fotbal-Mangalia4

     Din banii parintilor platim aproape totul, de la deplasari, arbitraj, pana la oameni pentru trasarea terenului… Antrenorii vin si cu bani de acasa. Mai doriti un mandat? Unde doriti sa ne ducem?
  •      Stiati ca anumite ramuri ale sportului de contact se antreneaza intr-o sala de la Liceul Industrial Banescu, mai mica decat biroul dvs?
  •      Stiati ca si copiilor de la toate ramurile sportive le trebuie transport pentru deplasari ?
  •      Stiati ca trebuie sustinuti atat financiar cat si moral acesti copii ai Municipiului Mangalia?
     Imi pare rau sa o spun, dar de la inceperea mandatului dumneavoastra, ati abandonat sportul din Mangalia, cat si pe copiii ce reprezinta Municipiul Mangalia la toate competitiile sportive!
     Va multumesc!
     Cu stima,
     Patrascu Andrei“.

MangaliaNews.ro, Joi, 31 martie 2016.





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Dle Pătrașcu Andrei,

    Dorind să identific diverse acțiuni ale primarului sau ale altor oficialități, consilieri sau persoane in funcții care nici nu sunt din Mangalia, m-am dus catre miezul problemelor.

    Daca este sa discutam despre sport, despre fotbal, din cate imi amintesc de la cazul Craiova primariile nu mai pot deține echipe de fotbal.
    Ma rog, ideea este ca in campania din 2012 cei mai acuzatori si cei care au generat desființarea echipei de fotbal Callatis sunt exact cei care astazi declara ca “este grav ca s-a desfiintat echipa de fotbal Callatis”.

    In ceea ce priveste sălile de sport si situatia ca in loc ca elevii si sportivii sa beneficieze de ele, joaca fotbal in ele unii care vor sa dea burta jos. Treaba lor, dar sa nu perturbe sportul.

    Am incercat sa trag la răspundere pe cineva, intai pe cel care încasează. Dar el cica mic. Hai la ala mare, imi zic. Si cand sa imi vărs năduful pe primărie, realizez ca sălile de sport nici nu sunt ale primariei. Prin 2014 tin minte ca primarul zicea dati-le primariei sa se îngrijească de ele si atunci aveti cum sa ma trageți la răspundere.
    Lucru logic, am gandit eu. Apoi am urmărit sedintele de consiliu local si cei care au refuzat o astfel de propunere si au dorit menținerea acestei stări despre care mentionati sunt exact acei consilieri care astazi acuza de situatia de fapt.
    Practic daca acuzați despre situatia sălilor de sport – sunt foarte interesat de acestea, de la 11 ani pana la 28 ani am facut antrenamentele mai mult pe plaja, nu a existat decat sala de la liceu de la pod – toata problema porneste de la o chestiune administrativă. Daca vrem ca sălile sa fie întreținute din bugetul local, sa tragem la răspundere primarul pentru ele, trebuie sa cerem sa fie in administrarea primariei.
    Altfel daca sunt in folosinta si administrarea școlilor, trebuie sa ne îndreptăm reproșurile catre administratia școlilor, care cred ca ar vrea sa scape de cheltuiala si munca de a avea grija de sali. Plus ca nu am pe cine sa trag la raspundere, un nume propriu, decat un concept = admnistratia școlilor.

    Opinia mea este ca orasul daca le-a construit, poate sa se si îngrijească de ele. Astfel ca școlile sa le obțină fara vreun alt stres.
    Din pacate in razboiul lor politic edilii au preferat sa saboteze orasul, sa ajunga la situatia pe care o prezentati, ca sa poata castiga puterea de la altul.

    Miza celor care au distrus orasul este mai serioasă decat motivul pentru care Nero a ars Roma: sifonarea de bani de la bugetul local. Fiecare dintre ei are contracte profitabile cu primăria. Profitabile pentru ei, păguboase pentru oras.

    Si ma refer la sifonari de bani de ordinul milioanelor de euro prin contracte, terenuri de zeci de milioane de euro.
    Am documente despre fiecare dintre ei (sunt publice, trebuie doar puse cap-la-cap), nu afirm prostii. E treaba lor si a DNA-ului. Eu explic motivatia pentru care intentionat s-a distrus Mangalia.

    Pana si parcul ala, marea investiție, este construit de ABC VAL, compania cu care PSD-ul pune mana pe fondurile proiectelor europene. Cu siguranta ca vor sabota construcția, dupa calculul meu, sa nu fie gata pana la inceputul verii.
    Cum a castigat firma PSD-ului? Cica prin licitație.

    Dvs prezentati situatia reala. Doar ca protestați la gardul gresit.
    Toti, absolut toti edilii, sunt vinovați. Mai mult cei care au intentionat distrugerea orășelului si falimentarea lui, pentru a obține puterea.

  2. (Corectat)

    Daca tot se insista am sa ma refer la asta:

    Dle PĂTRAȘCU ANDREI,

    Dorind să identific diverse acțiuni ale primarului sau ale altor oficialități, consilieri sau persoane in funcții care nici nu sunt din Mangalia, m-am dus catre miezul problemelor.

    Daca este sa discutam despre sport, despre fotbal, din cate imi amintesc de la cazul Craiova, primariile nu mai pot deține echipe de fotbal.
    Ma rog…, ideea este ca in campania electorală din 2012 cei mai acuzatori si cei care au propus desființarea echipei de fotbal Callatis sunt exact cei care astazi declara ca “este grav ca s-a desfiintat echipa de fotbal Callatis”.

    In ceea ce priveste sălile de sport avem situatia că in loc ca elevii si sportivii sa beneficieze de ele dupa orele de curs, in ele joaca fotbal unii care vor sa dea burta jos. Treaba lor, dar sa nu perturbe sportul copiilor.

    Am incercat sa trag la răspundere pe cineva, intai pe cel care încasează. Dar el cica e mic. Hai la ala mare, imi zic. Si cand sa imi vărs năduful pe primărie, realizez ca sălile de sport nici nu sunt ale primariei. Prin 2014, tin minte ca primarul zicea dati-mi-le primariei, ca sa se îngrijească de ele, si atunci aveti cum sa ma trageți la răspundere.
    Lucru logic, am gandit eu. Apoi am urmărit sedintele de consiliu local si cei care au refuzat soluția si au dorit menținerea acestei stări, despre care dvs mentionati, sunt exact acei consilieri care astazi acuza de situatia, creată de ei înșiși. Practic daca acuzați despre situatia sălilor de sport – sunt foarte interesat de acestea, de la 11 ani pana la 28 ani am facut antrenamentele mai mult pe plaja, nu a existat decat sala de la liceu de la pod si nu aveam acces – toata problema porneste de la o chestiune administrativă. Daca vrem ca sălile sa fie întreținute din bugetul local, daca vrem sa tragem la răspundere primarul pentru ele, trebuie sa cerem sa fie in administrarea primariei.
    Altfel daca sunt in folosinta si administrarea școlilor, trebuie sa ne îndreptăm reproșurile catre administratia școlilor, care cred ca ar vrea sa scape de cheltuiala si munca de a avea grija de sali. Plus ca nu am pe cine sa trag la raspundere, un nume propriu, asa nu am decat un concept = admnistratia școlilor.

    Opinia mea este ca orasul daca le-a construit, poate sa se si îngrijească de ele. Astfel ca școlile sa le folosească fara vreun alt stres.
    Din pacate in razboiul lor politic edilii au preferat sa saboteze orasul, sa ajunga la situatia pe care o prezentati, ca sa poata câștiga puterea de la altul.

    Miza celor care au distrus orasul este mai serioasă decat motivul pentru care Nero a ars Roma: sifonarea de bani de la bugetul local. Fiecare dintre ei are contracte profitabile cu primăria. Profitabile pentru ei, păguboase pentru oras.

    Si ma refer la sifonari de bani de ordinul milioanelor de euro prin contracte, terenuri de zeci de milioane de euro.
    Am documente despre fiecare dintre ei (sunt publice, trebuie doar puse cap-la-cap, ori dosare in judecare in instanța), nu afirm prostii. E treaba lor si a DNA-ului. Eu explic motivatia pentru care intentionat au distrus Mangalia.

    Pana si parcul ala, marea investiție, este construit de ABC VAL, compania cu care PSD-ul pune mana pe fondurile proiectelor europene. Cu siguranta ca vor sabota construcția, dupa calculul meu, sa nu fie gata pana la inceputul verii.
    Cum a castigat firma PSD-ului? Cica prin licitație.

    Dvs prezentati situatia reala. Doar ca protestați la gardul gresit.
    Toti, absolut toti edilii, sunt vinovați. Mai mult cei care au intentionat distrugerea orășelului si falimentarea lui, pentru a obține puterea.

Leave a Reply