Zidul care împarte Mangalia în două. Faleza ascunsă după betoane sau “campanie de manipulare”?

0
769
faleza-zidul-mangalia
CUGET LIBER: Mangalia este împărţită în două de un nou scandal. Zidul. Un zid care străbate de-a lungul faleza Mangaliei, pe o distanţă de cel puţin 500 metri, ridicat în cadrul unui proiect european privind reabilitarea şi modernizarea Aleii Teilor. Conform stadiului actual al lucrărilor, zidul are înălţimea staturii unui om (peste 1,75 metri înălţime), blocând vederea de pe faleză asupra mării şi a plajei. Practic, în momentul de faţă, cine trece pe acea faleză nu poate vedea marea, ci doar griul prăfuit al unui zid, ce duce cu gândul mai repede la o fortăreaţă.

Sute de poze, comentarii, chiar şi o petiţie on-line privind stoparea construcţiei acestui zid fac vâlvă pe Facebook, oamenii declarându-se indignaţi de o asemenea găselniţă a primarului Cristian Radu.

Bineînţeles, fiind an electoral, cei care ţipă cel mai tare sunt adversarii actualului edil în viitorul scrutin. Paul Foleanu, consilier local PSD, îl acuză pe edil că „mutilează” faţa Mangaliei cu un zid care nu îşi are locul pe faleza unui oraş turistic.

„Este scandalos ce se întâmplă. Betoane peste betoane pe cea mai frumoasă faleză a oraşului nostru. Am văzut zilele acestea reacţiile a mii de oameni din Mangalia cărora nu le vine să creadă că la vară se vor plimba pe faleză pentru a vedea un zid şi nu marea. Nu este posibil să ne batem joc în halul acesta de banii publici, dar mai ales de acest oraş. De ce să nu punem atunci un zid şi pe plajă? Să transformăm Mangalia într-o fortăreaţă! Sunt total împotriva acestei construcţii care ascunde marea de ochii copiilor noştri. Turiştii dau mii de lei să vină la Mangalia să vadă marea şi noi o ascundem după pereţi inventaţi de primarul Cristian Radu”, ne-a declarat Paul Foleanu. Acesta acuză faptul că atunci când s-a votat proiectul privind reabilitarea Falezei Teilor nu a fost prezentată nicio planşă sau schiţă cu acest zid.

Reprezentanţii Primăriei Mangalia spun însă că toată această poveste este doar o „intoxicare politică, o gogoaşă de campanie”.

Continuarea, în CUGETLIBER.RO, luni, 21.03.2016.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply