Opinia mea: ZIDUL MANGALIEI – Aura Mircea Stuparu

2
1459
zidul-mangalia1
     “Banii nostri au plecat azi (sambata) pe apa sambetei, spre constructia Zidului Mangaliei…
     Cetateni ai Mangaliei, turisti din tara si chiar de peste hotare, toti cei care cunoaseti Mangalia, sau ati trecut prin orasul nostru, stiti ca cel mai minunat loc pentru a admira marea e de pe Aleea Teilor.
     Am gresit: nu mai “e” ci a fost, pentru ca, acum, pe alee se construieste un zid. Asa au hotarat edilii nostri, capetele luminate pe care noi le-am “incoronat” prin votul nostru.
     Am tot stat si am reflectat, nu vreau sa acuz pe nimeni, insa, totusi, fata de intorsatura pe care au luat-o faptele, cine poate sa-mi explice si mie ce se intampla?
     Sa zicem ca intentia a fost buna, insa realitatea care se contureaza sub ochii nostri e cu totul alta.
     In proiectul initial era prevazut un asemenea ZID al Mangaliei? Ne pregatim sa aparam orasul impotriva unui tsunami? Cui va servi acel zid? Era obligatoriu si necesar sa se incadreze in vreo estetica arhitectonica despre care noi, plebea, nu avem cunostinta?
     Cand se fac astfel de lucrari din banii nostri – bani publici – nu exista un sef de santier care sa raspunda pentru astfel de monstruozitati?
     Si, cea mai importanta intrebare: cine si-a pus semnatura si cine si-a luat raspunderea sa “procreeze” asa ceva in Mangalia?
     Mai trebuie sa marturisesc un singur lucru: fiecare om are in orasul sau un loc preferat, al meu nu mai exista… (vezi foto).

zidul-mangalia1

Candva, exact acolo, marea arata asa:

zidul-mangalia2

     Doamnelor, fetelor, daca vreti sa mai vedeti marea de pe Aleea Teilor, trebuie neaparat sa aveti un barbat zdravam langa dumneavoastra, pentru a va ridica in brate, altfel…, nicio sansa.
     Va raspunde vreodata cineva pentru ceea ce s-a distrus acolo? Si parca vad ca vine alt primar care, incercand sa faca ceva si mai “frumos”, va cheltui alti bani, tot bani din taxele si impozitele noastre care se duc pe apa sambetei – ca azi a fost sambata…
     Faceti ceva util, domnilor edili!”
     Aura Mircea Stuparu, Sâmbătă, 19 martie 2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Acum multi strigati ca prostii, dar acum 4 ani ati incasat fericiti cate 300 lei ca sa il votati pe …
    V-a ajuns? Ati trait fericiti din acei bani pana acum?
    Acum trebuie sa va mai prosteasca cu ceva, asa ca tot de aici, va mai momi fraieri cu cativa lei…

Leave a Reply