OPINIA MEA – Ana-Maria Balea: Intrebari…

11
1175

ana-maria-balea

     Buna seara dl. Primar Radu Cristian!
Nu mai vad rostul in a ma prezenta cu nume si prenume, pentru ca se vede cine scrie acest comentariu. Nu imi fac prea multe sperante ca se va vedea pe pagina dumneavoastra, pentru ca se stie foarte bine ca nu postati pe pagina personala de facebook decat ce va face sa aratati bine in fata oamenilor, iar ceea ce ar trebui sa va intereseze cu adevarat si ce ar trebui intr-adevar sa discutati cu oamenii pe care ii reprezentati, nici nu se pune problema in a se vedea undeva public, acesta cred ca este si motivul pentru care imaginea dumneavoastra de om bun si care ar face orice pentru orasul acesta nu mai exista.
Nu am o varsta mult prea inaintata ca sa spun ca si ceilalti ca, pe vremea cand era altcineva la conducere era mai bine, dar pot sa spun ca am vazut destul de multe in Mangalia. Nici inainte nu era foarte bine, dar macar oamenii erau intr-o anumita limita, linistiti, fericiti si isi puteau vedea si de viata lor si nu stateau sa se consume sau sa se enerveze vazand ce se tot intampla in orasul acesta.
Pot sa spun doar ca de cand sunteti dumneavoastra la conducere, lucrurile merg din rau in mai rau. Va laudati ca vreti sa faceti ceva bine pentru orasul acesta? Care ar fi aceste lucruri pentru ca eu nu le vad?
Pot doar sa va spun ce ati stricat, din punctul meu de vedere:
1. In fata blocului meu, unde ieseam tot timpul si stateam pe bancuta, este un loc acoperit de iarba si atat. Loc in care inainte erau flori, erau niste copaci, vara era frumos, toate infloreau. Sunt de acord cu curatarea locului, dar nu cu distrugerea a tot ce era acolo. Dar de ce m-as plange, cand in fata blocului este curat, iarba tunsa, iar in spatele blocului este deplorabil? Pentru ca tot ce este la vedere trebuie sa se vada frumos.
2. Monumentul din sensul giratoriu… Ce este cu el? Persoana care s-a ocupat de el cred ca nu a stat mai mult de 5 minute ca sa ii vina acea idee. Poate ar fi ceva frumos, dar asezat in alta parte, nu acolo.
3. Proiectul parcul Evergreen: este intr-adevar nevoie de un parc, dar acolo? langa o sosea circulata intens? Presupun ca si acolo se va ridica un gard de 2-3 m inaltime, ca sa nu poata copiii pati ceva sau orice altceva.
4. Aleea Teilor, aleea pe care ma plimb de cand eram un copil, de care va bateti joc. Am si eu o intrebare. Ce este cu acest zid de mai bine de 2m? Din cate observ in pozele din proiect, nu ar fi trebuit sa arate asa. Care este scopul acelei alei? sa se poata vedea faleza, plaja? sau sa stam toti si sa ne urcam pe zid ca sa vedem peste? Cand ajung pe faleza, imi place sa vad marea de sus, nu sa vad un zid. Persoana care s-a ocupat de proiect a avut probleme mari cu masuratorile, constructorul sau pe dumneavoastra chiar nu v-a interesat acest aspect.

aleea-teilor-zidul
Doriti sa fiti ales din nou primar? Pe baza a ce? Pe vorbe? De vorbe sunt satui toti locuitorii Mangaliei.      Faptele, unde sunt? Nu se vede nimic, cel putin nimic bine. Nu se vad decat lucruri pe care incercati sa le faceti bine, dar sfarsiti prin a le strica.
Eu, personal, va doresc succes la alegeri! Iar cu parere de rau…, regret faptul ca ati fost ales primar al acestui oras, oras pe care il iubesc!

     Ana-Maria Balea, 18.03.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


11 COMENTARII

  1. Acel zid nu are 2 metri , cred are cam 1 jumate . Daca ai observat pe acea alee este facuta o sapatura sub nivelu canalizarilor si copacilor . Deci cand se v.a turna pietrisu si asfaltu acel gard nu se mai vedea asa inalt . Va lasati influentati de pozele acelea .. mergeti si vedeti cu ochii vostri !

    • chiar si 1 m daca ar avea acel gard, nu isi are rostul… Copchiii, sau astia mai scunzi vor avea panorama injumatatita…..am fost la fata locului, e jale,….copacii zdreliti de masini, etc, etc….revin cu articol.

  2. ioi Doamne !!!! ce monstruozitate zidul acela pe ALEEA TEILOR ….n-am fost demultisor in zona, ma duc chiar acum sa ma lamuresc….poate iau si tarnacopul….

  3. Nu schimba cu nimic faptul ca hotelurile de pe faleza vor sfarsi într-o groapă.

    Existau soluții mai bune și mai plăcute.
    Nu se ia în considerare si întreținerea lor, ori că frumosul trebuie să dăinuie.

    Zidul acela se va crăpa înainte de finalizare. Tocmai datorită presiunii terasamentului.
    Nu sunt constructor. Dar bunul simț îmi spune ca nu este ceva de plăcut.

  4. Nu va convine nimic , ba ca face ba ca nu face , ba ca nu a terminat la timp … Acum ca se incearca finalizarea proiectului comentati toti , va prostesc cei care vor sa ii ia locul primarului cu poze cu postari . ASTEPTATI finalizarea aleei si pe urma comentati daca arata bine sau nu !
    PS: Daca va arata ca in pozele proiectului mie mi se pare frumos

  5. Păi tu, anonimule! Iti explic ce nu convine:

    – un om cu mintea la el isi construieste o casa pe terenul lui. Nu isi face proiect la arhitect, nu obține bani de la UE cu termen de finalizare pe terenul altuia. Si s-a aprobat proiectul la guvern pe bani europeni si cand sa se apuce de treaba io-te că nu era terenul primariei. Da-i cu judecată si uite ca terenul se eliberează la finalul termenului de execuție. Cu avocați care au costat 1,7 milioane eur.
    Astfel ca in loc sa se faca cu bani europeni – proiect care a fost inițiat de altii, nu este realizarea lui Radu Cristian – el da cu mucii in fasole incapabil si acum ne facem parc de 10 milioane de eur pe banii noștri. Care nu-i avem, luam de la banca.

    – lucrarea din sens are costuri de muzeu, cu nu stiu ce gravuri in interior, costisitoare. Doar o minte idioata putea sa faca asta pentru ca sensul nu e vizitabil. Cheltuiala inutila.
    In plus intr-o zi au pus dale. Apoi a doua zi le-au scos sa pună gazon.

    Sa am incredere ca respecta planuri sau ca planurile sunt ininteligente? Daca le face dupa propriul plac?

    Nu ne mai convine pentru ca ce face e păgubos si idiot. Nu e obligatoriu sa iubim primarul.
    El nu ne iubeste. Considera mangaliotii miște țărani înapoiati de provincie care suntem prea prosti sa ințelegem ca vrea sa ne ducă in cosmos.

  6. Tot stau ca Moromete și mă întreb de ce toți greșim iar cei ce au dreptatea în buzunar (părerea lor) au o exprimare… mă rog, au o exprimare ascunsă sub vălul anonimatului…

  7. Locuitorule, tu nu esti de aici… Asta reiese din afirmatia ta… Inainte aveai cu ce sa-ti bucuri ochii stand pe o banca..Plimbandu-te prin mirosul de trandafiri…. Da dom’le: stateai pe banca si te bucurai de mirosul trandafirilor dar si de ei…. Treceai prin sensul giratoriu fie pe jos fie in masina si admirai trandafirii si te bucurai de mirosul lor….. Treceai pe langa boscheti dupa ploaie si miroase a curat acum e cald si bine… Un copac absoarbe pana la 20kg de CO2 ca sa nu mai spun ca retine praful… Cam tot pe acolo e si un gard viu…. Un gazon da caldura si absoarbe pana la 1% din CO2…. Nu filtreaza praful…. La ora actuala, daca ma asez pe o banca “moderna” si privesc gazonul ma astept sa apara o echipa de fotbal… Proiecte incepute fara cap si scremute sa se sfarseasca… Ana-Maria, chapeau-bas… Bravo!

  8. Bravo, Ana Maria! Ai vorbit corect și poate în numele a mii de locuitori ai acestui fost frumos oras… pe care ni-l mutilează un autointitulat primar. Sper din tot sufletul sa nu mai ia al doilea mandat!

Leave a Reply