Leonard Tănase – Opinii: “Secretul” de a fi un primar bun

0
1083

valentin-vrabie-leonard-tanaseIeri mi-am petrecut peste 8 ore la Pestera impreuna cu primarul comunei, Valentin Vrabie. Un om extraordinar care a reusit cu foarte putin sa faca pentru localitatea lui lucruri care par de domeniul fantasticului. Nu are rost sa le mentionez caci sunt deja cunoscute in intreaga tara si nu degeaba este considerat “cel mai bun primar din Romania”.

Dar mai important decat ce a facut pentru Pestera mi se pare ce a facut pentru noi toti ceilalti, aratandu-ne ca se poate. Ca se poate sa te lupti cu sistemul, cu marile partide pentru care orasele, comunele, sunt doar niste nume pe o harta pe care si le impart fara sa le pese de interesele si dorintele comunitatilor respective, că se poate sa te lupti cu tot ce-i rau in tara asta si sa si castigi.

Am crezut ca pot afla de la el “secretul” de a fi un primar bun. “Nu-i nici un secret, mi-a zis, depinde doar ce-ti doresti sa vezi cand te uiti in oglinda: Daca vrei sa vezi un om multumit de ce a facut vei fi un primar bun. Daca vrei doar sa vezi cum iti sta sacoul de 2000 de euro n-ai sa fii un primar bun. Orice problema din orice localitate are o rezolvare simpla. Daca alegi sa o rezolvi avand ca singur castig respectul si multumirea oamenilor atunci esti un primar bun. Daca te intereseaza altfel de castig atunci nu vei rezolva problemele si nu esti un primar bun. Respectul si dragostea oamenilor nu se pot cumpara cu bani.”

O explicatie atat de simpla si niste principii atat de sanatoase. De ce o fi singurul primar din tara care le-a aplicat ?

Nu m-am intors cu nici un secret pe care sa nu-l fi stiut de la Pestera. M-am intors in schimb cu un prieten si un model”.

Leonard Tănase, Vineri, 18 martie 2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply