Sorin Mihai: Răspuns la scrisoarea domnului primar, găsită azi în cutia poștală

1
1069
scrisoarea-primarului-mangaliei

     Stimate Primar al Municipiului Mangalia,

     În toată perioada 2012-2016 ați condus Primăria Mangalia. Ați avut timp să lucrați la mai multe proiecte, care să vă ajute să lăsați (așa cum ați spus atât de frumos) „generațiilor viitoare un oraș mai frumos și mai modern”. Am înțeles că sunt multe proiecte care au avut finanțare europeană, care s-a pierdut, iar acum se dorește să se continue din banii orașului. M-ar fi interesat mai mult, ca locuitor al municipiului Mangalia, să îmi spuneți ce realizări ați avut în cei patru ani la primărie. Imaginea municipiului este schimbată radical, dar nu în bine, o spun cu toată convingerea. Nu sunteți singurul care a contribuit la această degradare – dar ați continuat ce au făcut predecesorii.

     Pământul răvășit din ceea ce numiți parc, din ce a fost Aleea Teilor, din jurul zidurilor cetății oferă imagini deplorabile și dovezi ale proastei administrări a orașului. Poate cândva vor fi embleme ale Mangaliei, dar șansa dumneavoastră de a le transforma în așa ceva a trecut. Dacă toate proiectele pe care le-ați propus erau prezentate transparent, dacă v-ați fi asigurat că toată Mangalia a înțeles ce vreți, cu cine și, mai ales, pentru cine vreți să le faceți, sunt convins că și consilierii locali v-ar fi susținut. Dacă bugetul Mangaliei este cheltuit în mod transparent pentru Mangalia, nimeni nu are ceva împotrivă și aveți tot sprijinul, fiți sigur.

     Spațiile pe care le numiți verzi au ca dominantă cromatică pământiul și aspectul general de golaș. Avem săli de sport în oraș, în care copiii noștri nu au acces la programe gratuite sau finanțate de Primărie. Miliardele din bugetul local, alocate pentru sport, nu se văd nicăieri. Nu este rău că vom avea alte două săli, dar ce ați făcut până acum cu cele existente? În plus, aceste săli de sport sunt proiecte ale Companiei Naționale de Investiții. Nu îmi este clar de ce apar în scrisoarea dumneavoastră. Este ca și cum v-ați lăuda cu asfaltarea de către CNADNR a drumurilor naționale.

     Trama stradală este scormonită peste tot, fără să se vadă un program coordonat pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale. Util ar fi fost un plan stabilit pentru ca toate aceste lucrări să se finalizeze într-un timp determinat, plan care să implice și îngroparea cablurilor de pe stâlpi, de exemplu. Dacă tot stricăm, să nu o facem de mai multe ori.

     În vederea creșterii siguranței cetățeanului, constituirea de patrule mixte ale Poliției Locale în parteneriat cu Poliția Municipiului Mangalia și cu Jandarmeria ar deschide o colaborare instituțională, pentru binele orașului. Sistemul de supraveghere video își dovedește utilitatea numai când aveți asigurată forța de intervenție necesară. În prezent, angajații Poliției Locale sunt copleșiți de numărul mare de infracțiuni, în fiecare zi înregistrându-se cel puțin o spargere de locuință, de exemplu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Dragul nostru primar,

     Dacă veți lucra la multe alte proiecte cu fonduri UE, dar le veți implementa ca pe cele de până acum, mai bine lăsați-vă păgubaș. Vă dau un sfat: prezentați aceste proiecte pe toate canalele de informare, arătați că tot ce v-ați propus să faceți este realizabil, cu termene clare, cu fonduri asigurate și cu obiective strict în interesul cetățeanului. Că nu vor avea soarta celor eșuate. Demonstrați-vă buna intenție și veți avea astfel susținerea tuturor. De pielea ursului din pădure suntem toți sătui.

     Vă mulțumesc!

     Cu stimă,
     Mihai Sorin,
     Cetățean al Mangaliei”.


Sursa: Sorin-Mihai, Mangalia News, Joi, 17 martie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Ce să le mai zici dacă își trimit deja scrisori?

    Simplific:
    “Facem” si “Vom face” sunt eșecul pentru “Am făcut”.
    Pentru că “Am făcut” ar fi fost cu fonduri europene, “Facem” si “Vom face” sunt cu banii noștri de căldură din viitor.

    S-a îndatorat bugetul – am cheltuit banii din viitor.

Leave a Reply