VAMA VECHE, TRANSFORMATĂ ÎN TABĂRĂ PENTRU REFUGIAŢI

5
880

refugiati-vamaveche

CUGET LIBER: Aproximativ 500 de refugiați vor fi cazați într-o fostă unitate militară, pe litoralul românesc, la Vama Veche. Potrivit știrilor protv, autoritățile nu au confirmat acest lucru încă, dar lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare.

În localitatea Vama Veche, din județul Constanța, la mai puțin 20 de metri de granița cu Bulgaria, mai multe echipe de muncitori lucrează la foc continuu pentru a termina de reabilitat o fostă unitate militară. În acest loc urmează să fie cazați mai mulți cetățeni sirieni, care vor face parte din cota refugiaților pe care România o are repartizată.

Garda de Coastă a trimis acum câteva luni o solicitare la toate autoritățile din sudul litoralului, cerând informații despre clădiri care pot fi transformate în centre pentru refugiați.

Garda de Coasta nu a transmis nimic oficial până acum, dar a recunoscut un singur lucru, și anume că se fac lucrări de igienizare a imobilului.

Mai mult, în cugetliber.ro, Marti, 16 martie 2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


5 COMENTARII

  1. MANGALIA VERSUS REFUGIAȚI

    Astăzi o știre neoficială și neverificată rupe internetul si sigur posturile tv pentru care conteaza mai mult senzaționalul decat rezultatul investigatiei jurnalistice.
    500 de refugiati vor fi cantonați la Vama Veche. Ca sursa pentru aceasta știre se da o solicitare a Politiei de Frontiera din urma cu cateva luni. Restul este neoficial si neconfirmat.

    In urmă cu cateva luni aceasta știre a fost identic manipulata de catre “politicienii” Mangaliei care au preferat sa producă teama in populatie pentru propriul capital politic. De fapt impotriva adeversarilor politici.

    Solicitarea Politiei de Frontiera nu este singulara, aceleasi solicitări au fost trimise si altor orașe sau localități, de a identifica locuri unde se poate procesa o cazare temporara si carantinarea unui numar de 500 refugiati. Este o actiune de pregătire pentru situatii de caz fortuit, nicidecum crearea unei tabere de refugiati.

    Cum ajung refugiații in Grecia sau in alte parti? Pescadoarele turcesti care fac trafic de carne vie transporta emigranții pana aproape de apele teritoriale ale Greciei (in cazul României avem Vama Veche sau Tulcea) si urca grupuri de cate 80-90 in bărci pneumatice. Cand paza de coasta le interceptează, taie șufele și lasă pneumaticele in deriva, astfel ca paza de coasta are de ales intre a urmări șalupele pescărești si a salva naufragiați. De aceea multi emigranți traficați mor, operațiunea de salvare nu este îndeajuns de rapida.
    Procedura este sa se acorde asistenta medicală celor salvați, sa fie carantinati in afara orașului, sa nu importam pandemii din prostie, si abia apoi sa fie transportați in centrele de azilanți. Din cate imi amintesc cel mai aproape centru de azilanti este in Ialomita.

    Este o masura de prevenire, se identifica si se amenajează diverse locații in caz de se intampla. Iar mai pe ascuns, ele figurează si ca centre de prim ajutor pentru cazuri de terorism in locuri aglomerate.
    De exemplu, in Bucuresti parcările subterane din mall si din supermarketuri figurează ca locuri de refugiu in caz de calamitate si se amenajează in acest sens. O parte din băuturile pe care le importam in trecut erau stoc de lichide ambalate ca rezerva strategica de folosit in caz de calamitate sau razboi. Asta nu a însemnat ca daca statul mi-a solicitat sa tin un astfel de stoc eu sa cred ca razboiul este iminent.

    Apoi mai este un lucru de siguranta nationala. Printre refugiati se pot strecura teroristi sau pot fi ulterior convertiți la terorism, astfel ca este impotriva siguranței nationale sa-i amplasezi in locuri aglomerate, sa amplifici impactul si numarul de victime. De aceea stirea este o prostie, dar mai intai este o prostie pentru ca nu are sursa oficiala, sau documentata, practic este o fabulație. Canalele de știri o folosesc pentru ca este de senzație, ca de obicei, dar a pornit ca manipulare politica locală.

    Recunosc stilul, era de așteptat.
    Ca si in urma cu cateva luni, bănuiesc cine a pornit aceasta manipulare, dar ma abțin pentru a aduce dovezi.
    Iar manipularea mediatica o recunosc, de exemplu in cazul Colectiv un articol scris de mine despre Andrei Trifu a luat aceeasi cale si a ajuns de la Mangalia News la Observatorul de Constanta, Gazeta, etc., iar de aici la Antena 1, B1, ProTv, etc., cu intenția mea clară de a atrage atenția presei asupra ajutorului pentru victime.

    Chiar daca s-ar hotărî ca in jurul Mangaliei sa se stabilească un centru de refugiati nu inteleg ce atata panica, este de fapt un beneficiu, panica este doar in temerile oamenilor. O sa fiu contrazis despre asta, dar voi veni cu argumente intr-un articol viitor.
    Pentru ca la ora actuală nu este cazul.

    Rog “politicienii” care folosesc astfel de metode abjecte sa nu mai bage teama in populatie si sa nu mai distrugă deliberat turismul.
    In momentul asta va fac cadou multe epitete pentru ca le meritați.

  2. Buna dimineata tuturor celor care citesc aceste stiri si nu numai. Era de asteptat sa se intample asa ceva si la Mangalia insa nu cred ca este chiar corect sa populam o statiune turistica cu acesti refugiati care nu sunt chiar refugiati, ci unii chiar vor sa scape de saracie sau sunt trimisi special. daca ar fi sa gandesc rational as fi de acord sa le dam o sansa si chiar sa ii putem integra in societatea noastra mai ales ca la santierul naval ar putea gasi ceva de munca daca doresc acest lucru, insa daca ar fi sa pun sentimentele pe primul plan as spune NU, pentru ca atunci cand eu navigam mi s-a interzis in multe tari musulmane sa cobor pe motiv ca suntem spurcati si le spurcam pamantul, ca noi mancam porc, ne puneau covor sub picioare sa nu calcam direct pe pamantul lor sfant, iar eu sa le dau o sansa sa vina sa violeze femei in tara mea asa cum se intampla din pacate in vest ,nu pot fi de acord. nu pot nega ca nu simt mila pentru acesti oameni dar mai ales pentru copii insa daca ne aducem aminte de la stirile ce prezentau imagini din Afganistan sau IraQ ACESTI COPII TRAGEAU CU RACHETE SI CU AKM, DE CE NU AR FACE SI LA NOI FAPTE DE VIOLENTA, CINE NE GARANTEAZA ? multumesc

  3. Doamne Dumnezeule nu ca as fi rea la suflet dar va dati seama ce o sa se intimpla Doamne Dumnezeule de ce Guvernul nu i ia la ei acasa cu Merkel si cu toti mafiotii de lo a guvern? Romanii saracii au plecat in strainatate sa si salveze familiile de la saracie si altiii vin sa gaseasca totul gata ,nu mi se pare normale noi ne am lasat acasa familiile pentru un trai decent stiti ce o sa se intimple in viitor lucruri foarte grave daca nu se rezva problemele acestea o sa fim condusi de ei de violatori si …..Doamneeeeeeeeee Dumnezeule

Leave a Reply