RADU CRISTIAN: Patimi electorale, “trubaduri politici” și “candidati de paie”

0
769
cristian_radu
     Radu Cristian:
     “Iminenta apropiere a alegerilor locale şi, implicit, campania electorală care precede scrutinul din 5 iunie, nasc patimi dintre cele mai diverse, în rândul candidaţilor la posturile de demnitate publică. Lăsăm la o parte faptul că unii dintre ei şi-au descoperit abia acum valenţele de buni gospodari ai urbei, deşi s-au perindat prin administraţia publică locală mulţi ani şi chiar cu folos pentru propriile persoane. De asemenea, putem trece cu vederea şi baletul politic al acestor pseudo-candidaţi, care schimbă partidele în funcţie de interese, iar pentru o funcţie efemeră sunt gata să blameze azi, ceea ce aprobau ieri.
     Dar ce nu au înţeles încă, aceşti trubaduri politici, este faptul că societatea s-a schimbat, electoratul s-a emancipat, iar vechile lor metehne de campanie negativă, cu întregul arsenal de manipulări, zvonuri şi dezinformări, pot fi demne de o cauză mai bună. Cetăţenii vor o dezbatere pe idei şi proiecte, nu atacuri la persoană şi mizerii politice.
     I-a văzut cineva pe aceşti candidaţi de paie, venind cu un singur proiect pentru comunitate, în ultimii ani? Ei nici măcar acum nu vin cu proiecte. Vor să se remarce doar aruncând cu noroi în primar şi lansând fumigene răsuflate, pe piaţă. Aşa cred ei că pot convinge electoratul?
     Au blocat proiectele europene cât au putut, în CL, iar acum dezinformează populaţia că primarul este de vină pentru întârzierea lucrărilor. Au tăiat, din buget, banii pentru asfaltări, dar îl arată cu degetul pe primar, pentru starea drumurilor.
     Este foarte important ca lumea să ştie cu cine avem de-a face: sunt aceiaşi consilieri locali care în 2012, când am inaugurat reţeaua de gaze, au lansat zvonul că am îngropat o butelie.
     Sunt aceiaşi care, acum un an, au panicat populaţia, spunând că primarul aduce refugiaţi sirieni în oraş. Sau că primarul a desfiinţat stadionul, pentru a-şi face vile.
     Prin astfel de metode, aceşti oameni vor să ajungă din nou la Primărie, după ce au condus oraşul timp de 20 de ani”.
     Radu Cristian pe Facebook, Luni, 14.03.2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply