IDEI de sezon, soluții pentru Mangalia, în viziunea candidatului UNPR Sorin Mihai

0
859
“Aseară, un tânăr al Mangaliei îmi cerea să îi spun ce voi face, care sunt soluțiile mele pentru oraș. M-a atenționat că nu vrea promisiuni, mai ales nu vrea să audă fantezii gogonate care nu au cum să fie onorate ulterior. Solicitarea lui este îndreptățită și corectă: ideile bune trebuie puse în dezbatere. Împreună, găsim soluțiile cele mai bune.
O idee „de sezon”:
Suntem în luna martie, în care florile sunt cadoul cel mai des oferit. O investiție a administrației locale în sere pentru flori ar aduce foarte multe avantaje (Ozzy Menabit a spus lucrurilor pe nume: banii Mangaliei trebuie să fie cheltuiți cu precădere în domeniile care aduc profit).
Care ar fi aceste avantaje?
1. Creăm locuri de muncă. S-au închis atâtea sere în municipiu. Avem, așadar, personal calificat ușor de găsit. 2. Amenajarea spațiilor verzi ar putea fi făcută cu plante din producția proprie. Dacă importăm gazon, arbuști ornamentali, flori, până și palmieri, banii pleacă din Mangalia. 3. Putem să ne gândim și la o piață de flori, cu arhitectură florală, care să devină un punct de atracție pentru turiști.
O altă idee simplă și ușor de pus în practică mi-a venit atunci când am rugat-o pe o bună prietenă să îmi confecționeze fire împletite cu roșu și alb, simbol al primăverii: atelierele de confecționare a produselor artizanale ar putea oferi o gură de oxigen pentru economia Mangaliei și ar crea un specific local.
Suntem un oraș în care multiculturalitatea este apreciată la nivel european, ca model de conviețuire. Comunitățile de tătari, de turci au tradiții și obiceiuri prin care se poate contura un specific al zonei, prin care ne putem populariza imaginea toleranței și a respectului reciproc.
Sunt numai câteva idei pe care le-am scris ca un început al dezbaterii. Voi mai scrie și altele, desprinse din discuțiile cu cetățenii orașului.
Mangalia nu duce lipsă de idei, duce lipsă de voință politică și de viitor. Iar viitorul stă în puterea noastră și în puterea ideilor noastre!”

Sorin Mihai, 02.03.2016.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply