Spectacol de teatru şcolar la Mangalia

0
654

farmec.ro
carturesti.ro%20
spectacol-teatru-scolar-mangalia1
     LitoralTv: Pe 12 iunie, în Piaţa din faţa Casei de Cultură din Mangalia va avea loc premiera spectacolului Furtuna, o adaptare după W. Shakespeare, realizată de elevi ai Şcolii Gala Galaction, sub conducerea actorului Mircea Tudosă. Ineditul evenimentului constă în faptul că, la premieră, vor asista și reprezentanţii Cărţii Recordurilor, care vor omologa piesa ca fiind spectacolul şcolar cu cea mai numeroasă distribuţie de elevi de clasele 0-VIII.

     În urmă cu câteva săptămâni, la Şcoala Gala Galaction din Mangalia au demarat cursurile de actorie predate de un veteran al genului: Mircea Tudosă, născut în Mangalia şi, timp de zece ani, actor al Teatrului Marin Sorescu din Craiova.
     Actorul spune că ideea de a aplica la Cartea Recordurilor i-a venit în momentul în care a văzut cât de mulţi copiii s-au înscris la preselecţiile organizate la începutul anului. Aşa că, la finele săptămânii trecute, acesta a decis să solicite prezenţa celor de la Cartea Recordurilor la premiera ce va avea loc pe 12 iunie.
     Firesc, într-un municipiu precum Mangalia, unde actul cultural s-a diluat până la dispariţie, o punere în scenă de asemenea anvergură are nevoie de o tehnică destul de costisitoare. În consecință, elevii lansează un apel sponsorilor.
     Zecile de copii înscrişi în trupa de teatru de la Gala Galaction sunt încântaţi de timpul petrecut sub auspiciile zeiţei Thalia.
     Chiar şi cei mai mici dintre elevi spun că orele de teatru le sunt utile în viaţa cotidiană.

spectacol-teatru-scolar-mangalia2

Redactor: Mihaela Marin, LitoralTv.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply