CUMPĂRĂ PRODUSE LOCALE! Crenvurștii comerciali versus cârnăciori vită-berbecuț

0
687

cremvursti-a1-ro

     SFATURILE LUI OZZY:
     Am fost intr-un supermarket și am văzut promoție la crenvurști. Crenvurștii sunt de doua feluri: ieftini – o otravă pentru organismul uman; ori scumpi – o altă otravă pentru organismul uman. Promoția era pentru unii care au fost la 25 lei/kg (deci scumpi) reduși la 22 lei pe kilogram. Și se vând bine.
     Mi-am amintit de cârnăciori vită berbecuț, ambele cărnuri nobile, care se vând în măcelăriile din Mangalia la 20-21 lei pe kilogram. Probabil dacă ar fi rulaj în vânzare ar scade și prețul.  Dar nu e vânzare suficientă.
     Într-adevăr, crenvurștii rezolvă o problemă a mamelor, dimineața se fierb doi-trei și copilul îi mănâncă cu ketchup. Dar același efort necesită și prepararea a doi-trei cârnăciori, se prepară într-o tigaie uscată, în 2-3 minute. Există rețete diverse care fac cârnăciorii mai atractivi pentru copii. Spre exemplificare, o rețetă a lui Gordon Ramsay, în care tai cârnăciorii oblic si îi frigi în tigaie, adaugi pătrunjel verde și capere.

gordon_ramsay_bucutaria_lumii

     Partea bună în această alegere este că banii rămân în Mangalia și nu mai pleacă în exterior cu încasările de la supermarket. Măcelarul cumpără carnea de la fermă și astfel încurajăm și fermierul.

Cumpără produse locale. Să rămână banii în Mangalia!


MangaliaNews.ro, 1 martie 2016.


(surse foto: a1.ro, gatesteusor.ro)



Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply