CIVICE: Ozzy Menabit — Răspuns la răspunsul edililor Mangaliei

3
525

ozzy_menabit

     “Dle Dumitrana, nici nu stiu daca sa va multumesc pentru ca mi-ati raspuns ori sa-mi multumiți pentru ca v‑am urcat mingea la fileu.
     A fost un comentariu al meu de pe telefon la sondaj si prima mea remarca a fost ca ar fi bine ca majoritatea din CL sa fie de aceeasi culoare politica cu primarul pe care il vor alege.
     Poate nu ati remarcat, nu critic pe cineva anume, ci pe toti.
     Si critic asta: trec zilnic pe faleza si nu se face nimic. Nu ma intereseaza motivele, imi place vara că‑i cu turiști, dar imi place sa ma bucur de faleza si toamna, iarna, primavara.
     Am vazut la tv ca primăria a trebuit sa aloce bani de la bugetul local pentru ca fondurile europene s‑au retras pentru ca lucrarea nu s‑a finalizat pana la 31 decembrie 2016. A fost un plan, nu s‑a respectat. Am vazut ca din cauza conflictelor politice „grupurile” politice s‑au sabotat unele pe altele. Am participat la 2–3 ședințe de consiliu ca spectator si am remarcat ca se depune mai mult efort in contrari, decat pe o planificare benefica.
     Ati investit 20 milioane de euro?
     20 milioane sunt multi bani. Foarte multi. Am fi putut beneficia mai intelept de ei.
     In spatele casei mele se afla ruinele Callatis pe care le-ati împrejmuit cu un gard de metal sa nu se mai vada din strada mizeria si faptul ca nu s‑au conservat. Peste noapte la fereastra mea a aparut un gard, mi‑a întunecat casa. Noaptea vântul il trosnește de zici ca au inceput bombardamentele in ’44.
     Am inteles, am zis ca poate se lucreaza si apoi va fi frumos. De 2 ani ma trezesc cu fata la gard, inainte bătea soarele.
     Si dvs imi spuneti ca ati investit din cele 20 milioane euro in ce? In muzeu, in parcuri care nu exista inca daca nu le plătim cu bugetul primăriei (asa zice intr‑o ședinta, ati aprobat 900 milioane sau nu stiu cat) ?
     Nu stiu ce inseamna centre de informare turistică. Cutiile alea pe care urinează câinii? Cui folosesc?

     20 milioane euro?

     Faleza mea e tot distrusa. Gardul care ascunde sălbăticia din ruinele Callatis costa mai mult decat daca se lucra la ele.
     Aveam niște trandafiri in fata blocului, au venit si i‑au scos, au pus gazon care s‑a uscat si acum e mocirla.
     Erau copaci, erau garduri vii prin oras. Probabil ati mai pus spatiu verde pe câmp sau in alta parte pentru ca in oras nu mai e. La ce-mi folosește Evergreen dupa calea ferată daca inima si activitatea orașului e in centru?
     Da, imi place portul turistic. Si cladirea Clubului Nautic. S‑au dus si aici din cele 20 milioane euro, ziceți.
     Eu critic ceva prost facut si raspunsul asta vrea sa-mi ia fata arătându-mi alte lucruri. In limbajul hoților se numeste „a tine tira”. Aia 20 milioane eur ar fi trebuit investiți in proiecte care sa aducă alte 20 milioane eur, daca nu pe an macar sa se amortizeze in primii 3–4 ani.
     Cat despre problema cu maternitatea, o fi spitalul privat si nu stim noi. Ca primăria o fi vreo instituție cârpa a orașului de nebăgat in seama.
     Este înjositor, la Mangalia nu poti naste decat programat prin cezariana sau daca i se nimerește unei gravide sorocul intre orele 8:00–14:00.
     Nu ma intereseaza justificările. Nici nu ma intereseaza ca intai s‑a pus gazon pe sensul ala si a doua zi s‑a scos sa se pună dale de piatra. Nu critic asta pentru ca nu am datele, poate mana de lucru si materialele au fost gratis. Ori nu s‑au plătit din greșeala executantului.
     Nici nu critic ca am vazut pe unii plantând pomi, iar a doua zi i‑au scos pentru ca primăria a uitat ca a vandut terenul. Nu critic pentru ca nu am datele, poate cel care a gresit a plătit pomii distruși si mana de lucru a fost poate gratis.
     Poate ca nu a fost niciun prejudiciu sau s‑a recuperat, dar cam cata credibilitate pentru capabilitate ati transmis cu astea.
     O fi adevarat ce spuneti, dar Aleea Teilor tot zona de razboi este. Stați liniștiti pentru ca nu a venit inca vara?

Aleea_Teilor_Mangalia03

     Eu nu am voie sa ma bucur de faleza pe care m‑am îmbătat la majorat? Am facut majoratul la Astra, din cate imi amintesc cand ne-am îmbătat ne-am intins pe structura aia de ciment si pietre care se întindea pe toata faleza.
     O fi fost echipa asta Chuck Norris, dar sincer cand am revenit in 2012 in Mangalia dupa multi ani de Bucuresti eram mândru de orașul meu si pozam totul, postam pe internet sa fac toti cunoscuții sa petreacă in „cel mai frumos oras din tara, cu adevarat european”. Nu stiu cine a fost capabil in trecut sa dea fata blocurilor, sa faca trotuarele, sa pună florile, sa spele străzile si trotuarele, etc. Orașul era frumos si am foldere de poze sa arat.
     Nu laud pe cei vechi, poate ca au facut găuri mari pentru asta, ori poate ca erau bani mai multi (mai multi decat 20 milioane).
     Dar in 2012 orașul era cum era si acum nu mai e. Pot fi justificări, dar astea nu folosesc. Cine nu e capabil de soluții are justificări.
     Nici nu am spus ceva despre primar. Ci despre circul si razboiul abject din consiliu. Hai sa auzim de bune, nu că sparg ăia gheața cu lopata în Evergreen pentru că nu s‑a gandit nimeni la o scurgere”.
     Ozzy Menabit.

     Mai mul­te foto­gra­fii cu Ale­ea Tei­lor, aici: 

     san­ti­e­re-in-lucru-ale­ea-tei­lor-din-man­ga­lia-gale­rie-foto/

     ce-se-mai-intam­pla-pe-ale­ea-tei­lor-din-man­ga­lia-gale­rie-foto/


MangaliaNews.ro, Sâm­bă­tă, 27 febru­a­rie 2016.
Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

3 COMENTARII

 1. Remar­ca­bil stri­gat de dis­pe­ra­re al cole­gu­lui meu mai tanar, Ozzy Mena­bit. Si dezn­a­dej­dea se va lasa usor, usor pes­te o pri­ma­va­ra moho­ra­ta a Man­ga­li­ei pe care nici Marea cea albas­tra nu o sa o mai spe­le. Am mai spus, nici eu nu ii sus­pec­tez de rea voin­ta pe cei din actu­a­la admi­nis­tra­tie loca­la ci de nepri­ce­pe­re si inca­pa­ci­ta­tea de a mana­ge­ria des­ti­ne­le urbei. Con­trac­te proas­te, lip­sa de con­trol, func­tio­nari care nu-si fac trea­ba, cer­tu­ri­le poli­ti­ce absur­de, lip­sa de civi­li­za­tie a unor con­ce­ta­te­ni si nepa­sa­rea alto­ra vor face ca Man­ga­lia sa devi­na un ora­sel obs­cur si de evi­tat. Daca in vara nu se afla la con­du­ce­rea ora­su­lui un om capa­bil sa schim­be ceva si sa inla­tu­re iner­tia, aces­ta se va ros­to­goli, in con­ti­nu­a­re, spre des­ti­nul sau impla­ca­bil.

 2. Feli­ci­tari ! Un arti­col demn de toa­ta lau­da ! chiar nu au ce ras­puns sa dea.…Mangalia a murit in ade­va­ra­tul sens al cuvantului…Frumos arti­col, tine­re ! Incer­cati voi cei tineri sa va mobilizati.…poate reu­si­ti sa faceti schim­bari in oras.….pana la urma este ora­sul vostru…nu tre­bu­ie sa plecati…trebuie sa spu­neti ce va doa­re si din par­tea lor sa rezol­ve problemele.…nu cereti lucruri care nu se pot rea­li­za, cereti normalitate.….Felicitari inca o data.…

 3. Mai mult pen­tru admi­nis­tra­to­rul ora­su­lui:
  1.De ce trb. sa exis­te admi­nis­tra­tor la un oras de 36 000 locu­i­tori ?
  2.traficul e deja de cos­mar, locuri de par­ca­re din ce in ce mai putine.daca se duceau 20 mili­oa­ne euro in infras­truc­tu­ra ruti­e­ra aveam poa­te autos­trazi in oras.Unde sunt nene banii astia?
  3.Intrebati‑l pe mana­ge­rul spi­ta­lu­lui: de ce nu a scos pos­turi de gine­co­log la con­curs din 2012 macar, dupa goni­rea ”jigo­di­i­lor basiste”?eu stiu de ce
  4.De ce au fost lasati cei de la per­fect tree sa puna pomii si arbus­tii sco­si din pamant pe locul fos­tu­lui comcm?
  5.Sunteti con­sti­ent ca un pri­mar nave­tist nu poa­te sa ne paca­leas­ca mai mult de 4 ani?
  6.Tusac a lasat in 4 ani 12 mili­oa­ne de euro datorii.preluase pri­ma­ria cu 0 lei datorie.De ce‑l inju­rati doar de Ior­gus?

Leave a Reply