CEDO: Proprietarul unui site răspunde pentru comentariile de la articolele postate

0
274

CEDO-European-court-of-human-rights

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis recent că răspunderea pentru comentariile defăimătoare de la articolele de pe un site aparține proprietarului acestuia. CEDO a respins plângerea unui portal de știri din Estonia, care a pierdut un procesul cu un afacerist care a fost ponegrit în comentariile de sub un articol despre compania lui.
Compania care a depus plângerea este proprietara Delfi, un portal online care publică circa 330 de știri pe zi. Delfi este unul dintre cele mai mari portaluri pe Internet în Estonia. Publică știri în limbile estoniană și rusă în Estonia, dar activează și în Letonia și Lituania.

La momen­tul dis­cu­ți­ei, la sfâr­și­tul tex­tu­lui arti­co­le­lor erau cuvin­te­le ”ada­u­gă un comen­ta­riu” și câm­pu­ri­le pen­tru comen­ta­rii, nume­le celor care comen­tea­ză și, opțio­nal, adre­sa lor e‑mail. Lân­gă acest câm­puri erau butoa­ne­le ”publi­că comen­ta­ri­ul” și ”citeș­te comen­ta­rii”. Comen­ta­ri­i­le erau pos­ta­te auto­mat și nu erau edi­ta­te sau mode­ra­te de com­pa­nie. Arti­co­le­le pri­meau în jur de 10.000 de comen­ta­rii de la citi­tori zinic, majo­ri­ta­tea sub pse­u­do­nim. (…)

Citiți continuarea AICI.

(sur­sa foto: www.wya.net).


În sensul celor de mai sus, redactia ziarului online MangaliaNews.ro, readuce la cunoștința cititorilor mesajul pe care‑l postăm din când în când pe site și pe retelele de socializare:
Stimati cititori,
Vă rugăm ca, în comentariile postate sau în materialele trimise redactiei, să folositi un limbaj civilizat, fără insulte sau aspecte ofensatoare, defăimătoare, injurioase, calomnioase, cu tente rasiste, ori care să instige la scandal sau violență.
Responsabilitatea opiniilor, a continutului materialelor si comentariilor postate de dumneavoastră vă apartine! De asemenea, sunteti responsabili asupra continutului imaginilor foto/video postate!
Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile, linkurile, imaginile foto/video sau articolele care contin asemenea elemente ce contravin normelor legale și morale de comunicare. Pe paginile noastre de pe retelele de socializare, vom șterge din lista de prieteni persoanele care nu respectă aceste norme!
Vă multumim pentru întelegere,
Redactia MangaliaNews.ro,

Mier­curi, 3 febru­a­rie 2016.Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply