CIVICE – Ati distrus orașul, domnilor edili!

6
1258


“Consilierii ar trebui votați după culoarea politică a primarului. Altfel vom asista la războaie în Consiliul Local, vor consuma efort pe circ și războaie, în loc să facă ceva. Proiectele pe bani europeni au ajuns să fie plătite din bugetul local, efect al războiului politic. Dacă erau propuse de la început din bugetul local, nu se acceptau proiectele, pentru că sunt alte lucruri mai serioase de făcut.

      De acest fiasco al anului 2015 sunt vinovați toti consilierii și primarul, cei care au propus, cei care au aprobat si cei care nu au verificat execuția. Faleza noastră arată ca la război!

      Spre deosebire de restul țării, noi avem marea. Să te plimbi pe Aleea Teilor – posibil cea mai veche stradă din Mangalia – este caracteristica Mangaliei, este o plăcere și beneficiul de a trăi, a locui, în Mangalia. Toti cetățenii doresc să fie reamenajată până la vară, altfel am distrus turismul.

      Am pierdut Șantierul Naval (peste 1 milion de euro încasări taxe), acum pierdem și bruma de turism care a mai rămas… Toti se gândesc la Aleea Teilor, pentru la vară… Pentru că știm că turismul este în beneficiul cetățenilor Mangaliei.

      De ce mi-ati stricat faleza?

      Pe vremea copilăriei mele, mergeam să ne plimbăm sau să ne jucăm „pe faleză” (Aleea Teilor)… De ce mi-ati stricat-o??

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

mangalia_faleza_1970

Mangalia-hoteluri-faleza

      Nu întreb doar primarul – el nu știe ce înseamnă – probabil, „pe faleză”, ci mai mult pe consilierii locali.

      Adevărul constă în cifre.

      Realizările se calculează în cifre. Iată realizările acestor edili:

  • au pierdut Șantierul Naval;
  • au distrus „faleza”;
  • cinematograful ala este un focar de infecție, daca ar fi dat proprietarului amenzi usturătoare, luna de luna, ar fi depășit valoarea lui si l-am fi putut confisca in instanța;
  • daca unei mame îi vine sorocul nașterii dupa ora 14:00, sau dacă e sâmbătă sau duminică, mai rau ca în Evul mediu, e trimisă la Constanta, riscând să nască pe drum (din cca. 600 de nașteri pe an, mai mult de 450 de copii au certificatul de naștere pe Constanta, o să avem o Mangalia fără mangalioti nativi!);
  • gardurile vii, spațiile verzi au dispărut – avem acum betoane urâte și mai putin aer curat, etc.

      Adevărul e în cifre, ele ne arată „realizările”. Care sunt atât de negative, după mandatul ăsta de consilieri și primar, încât au falimentat orașul!

      Iar acum, la alegeri, fiecare se prezintă capabil. Ar trebui ca cel care candidează să semneze un Contract cu orașul, cu penalizări financiare, dacă nu îl respectă. Dacă nu face ceea ce promite, plătește, sau, la pușcărie! Să vedem, se mai înghesuie la candidatură?
Iar cetățenii votează astfel proiecte, nu oameni. Nu pe cine e mai celebru, ci pe cine e mai capabil!

      Ati distrus orașul, domnilor edili!”

      OZZY MENABIT, cetățean mangaliot.


(Comentariu la articolul Sondaj-dintre-candidatii-anuntati-pana-acum-pe-cine-ati-alege-ca-primar-al-Mangaliei?, publicat cu acceptul semnatarului).


Mangalia News, Vineri, 26.02.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


6 COMENTARII

  1. Asta este si opinia mea, si poate, noi ceilalti neafiliati politic, care suntem majoritatea, sa impunem proiecte concrete. Ce ma interseaza ca te cheama Scurtu, Slabu, etc. Zi-mi ce vrei sa faci si mai ales ca te angajezi sa demisionezi daca nu faci ceea ce ai promis, ca m-am saturat de promisiuni care au fost uitate. Pe de alta parte, sa fim corecti, Radu Cristian a reusit ceea ce si Zamfir si Tusac doar au vrut, gazul, si noul parc zic eu ca daca il finalizeaza va arata bine. Faleza ii sta ca o ghilotina deasupra capului, asa ca eu cred ca pana la 1 mai va face pe dracu in patru sa o finalizeze. Problema este la noi, nu reusim sa ne organizam, sa cerem lucruri concrete, sa cerem asigurari ca le vor indeplini. Mi-as dori sa avem un loc unde sa ne intalnim si sa discutam, cei care traim in acest oras si care nu sunt interesati de lupta politica sa formam o masa care sa conteze la vot.
    Felicitari Ozzy pt curajul de a-ti expune parerile!

  2. Sunt foarte impresionata de voi. Eu am crezut ca spiritul acesta civic a dispărut, s-a lăsat angrenat în vârtejul vieții cotidiene și am ajuns cu toții să trăim în acel ”las că merge și așa”, să ne trezim puțin în momentul alegerilor când mergem la vot și alegem ”răul mai putin rău” și apoi ne consolam cu gândul că până la viitoarele alegeri nu mai auzim de politicieni, proiecte, promisiuni și contre electorale. Și eu sunt mangalioata și eu iubesc orașul acesta.Și de pantofii mei se lipește clisa aceea de ”spațiu verde” coborât pe trotuarele din anii 70, în care-ți rămâne tocul pantofului. Și mie îmi stârnește amintiri Aleea teilor. Și eu vreau oameni capabili pentru Mangalia. Din punctul meu de vedere niciunul din cei de acum nu ar trebui sa se regăseasca pe liste la alegeri. Dar ”demisia de onoare” nu exista în politica româneasca. Ei ne murdăresc orașul cu certuri interminabile și cu acuze jignitoare. Vrem oameni noi, capabili, responsabili, oameni care iubesc Mangalia, care simt ca un mangaliot adevarat pulsațiile acestui oraș.

Leave a Reply