SONDAJ Dintre candidatii anuntati până acum, pe cine ati alege ca primar al Mangaliei?

42
1823

SONDAJ DE OPINIE:

primaria_mangalia

Dacă duminică ar fi alegerile, pe cine ati vota ca primar al Mangaliei, dintre cei 7 candidati?

  • Iorguș Zanfir - Independent (30%, 633 Votes)
  • Radu Cristian – PNL (29%, 604 Votes)
  • Maganu Bogdan - PSD (26%, 547 Votes)
  • Mihai Sorin - UNPR (5%, 103 Votes)
  • Bîrboră Constantin – PMP (3%, 73 Votes)
  • Altcineva (3%, 64 Votes)
  • Moldovan Dănuț - PRU (2%, 40 Votes)
  • Mincă Ion – PRM (2%, 36 Votes)

Total Voters: 2,100

Loading ... Loading ...


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


42 COMENTARII

  1. Chiar daca nu sunt cu PSD, subscriu si eu la comentariul lui Razvan Borcescu. Mangalia are nevoie de un om cu experienta lui Ion Minca – Nelu si am convingerea ca si-o va folosi pentru a face lucruri bune pentru cetateni. Felicitari, mangalianews.ro, pentru initiativa sondajului de opine. Cu cat mai multi isi exprima optiunea de vot, cu atat mai putini putem fi inselati.

  2. Acest oras de provincie are nevoie de un suflu nou, un om cu o viziune proaspata, nu de un carciumar, un puscariabil sau de altii care pana acum nu au dovedit nimic. Altul!!!

  3. ION MINCA este alegerea cea mai buna. Sa dea cineva un exemplu, dintre cei inscrisi, care a facut mai mult bine oamenilor decat acest OM. VOTATI ION MINCA!

  4. Cel mai bun candidat este Constantin Barbora, profesor, om obișnuit, bun conducator si foarte respectat, atât între tineri, cat si între cei de vârsta a 3-a.

  5. Hai sa fim seriosi, ca Foleanu care a fost mana dreapta la construirea baracilor, la vânzarea pădurii si a curtii spitalului are acest procest pentru ca e la PSD! Minca e doar un carvoumar, Barbora si el un profesoras. Sint majoritatea incapabili in a conduce. Nu e zmeu nici Radu, dar sa fim seriosi ca e singura optiune viabila intre atatia saracuti cu duhul si penali. Măcar el si-a facut banii înainte de a veni la primărie, nu ca Foleanu care a jumulit cu Iorgus orasul… Si de ce sa nu aibă si el sansa de a termina proiectele începute si pe care le duce singur pentru ca dragii consilieri in frunte cu Foleanu nu îl ajuta, ci ii pun bete in roate

  6. Personal nu tin partea nimanui pentru ca nu cunosc personal candidatii dar am vazut ce s-a intamplat pana acum cu orasul. Parerea mea e ca nu merge bine din cauza lipsei de experienta a fostilor in a gestiona banii si mai ales persoanele potrivite pentru a rezolva problemele cetatenilor. Dintre cei de pe lista voi sustine candidatul cu cea mai multa experienta in administrare. Pana apare altul mai pregatit, cel mai potrivit mi se pare Ion Minca.

  7. Cred ca Ion Minca (bunicul) este cel mai potrivit. A ajutat pe toata lumea, eu am fost mereu de fata, au intrat cred ca mii de oameni pe poarta si si-au spus oful ,bunicul a ajutat pe toata lumea si cred ca el e cel mai potrivit.

  8. Ion Minca. Din pacate, Foleanu, desi un tip simpatic, știe toata lumea cine e de fapt si ce a facut, toata publicitatea PSD nu il poate spăla de cele făcute, imi pare sincer rau de alegerea PSD, insa nu are nici o sansa. Bafta

  9. Ne cereti aici sa alegem dintre ,,cai morti,, si ,,gloabe batrane,,.
    Dumneavoastra ar trebui sa deschideti ochii potentialilor alegatori catre oameni tineri, bine pregatiti profesional si capabili sa conduca un oras. Sunt sigura ca Mangalia nu duce lipsa unor candidati veritabili si, odata ce vor fi cunoscuti prin intermediul Dv., este posibil sa creasca si procentajul celor care au intentia de a se prezenta la vot.
    Altfel va transformati in trompetele unor indivizi are, pe langa faptul ca au fost si sunt slabi pregatiti profesional si politic, nu au facut nimic deosebit pentru acest oras timp de 15-20 de ani de cand se tot ,,indeasa,, sa iasa in fata.
    Oricum, sunt convinsa ca nu va mai dura mult bataia de joc care, ce-i drept, este contagioasa la nivelul intregii tari. Mai devreme sau mai tarziu ,,buboiul,, va exploda !

  10. Nu v-ati saturat sa-i vedeti, mandat dupa mandat, pe aceeasi asa-zisi edili ? Nu credeti ca ar trebui incercat si cu altfel de politicieni, mai tineri si “neunsi cu toate alifiile” ? Nu-l cunosc personal pe profesorul Mihai Sorin, dar inclin sa-i dau votul meu. Sa incercam si o altfel de politica !

  11. Care politica, domnul meu? Asta-i profesor de romana, bun se spune, dar eu il stiu ca om si iti spun ca e limitat si incrancenat. Sa te fereasca al de sus sa nu inveti sau sa i te impotrivesti ca ai dat de dracul. S-a inmuiat rau, face pe oaia blanda pentru atragere de electoral, dar e zmeu doar in meseria lui, in rest incurca lume, bagator de seama caruia i s-a facut post special de inspector adjunct, pentru ca CV-ul lui era gol si nu a putut trece concursul. Pana la el au fost doar doua posturi la Constanta. Odata cu trecerea lui de la PNL la UNPR (traseist politic) s-a ivit si al treilea post in ISJ. Colegii spun ca nu prea stiu care e rolul lui acolo … Cred ca rolul lui e la catedra din cate stiu de la copiii mei care au avut ocazia sa faca romana la scoala cu el. Ca om total pe dinafara…. A fost PNL-ist, s-a incuscrit cu Radu iar acu arunca cu pietre in el. A tradat partidul in care era de zeci de ani pentru postul oferit de UNPR la Inspectorat, asa ca lasa-ne, fiecare ar trebui sa ramana unde e bun. Putin realism n-ar strica unora!

  12. Votez MIHAI SORIN!!!! Profesorul Mihai Sorin, cred ca este singurul capabil sa schimbe ceva in Mangalia. Ambii mei copii au facut limba romana cu profesorul Mihai Sorin, ambii au fost olimpici la limba romana si asta datorita domnului profesor. Il respect, a fost un profesor – exemplu pentru copiii mei. Nu vom ezita sa va laudam toata viata, domnule profesor!!!!!! Va felicitam pentru ca ati reusit sa ajungeti inspector, o meritati, sunteti un om deosebit si asta o stie toata Mangalia, au trecut prea multe promotii prin mainile dumneavoastra iar noi suntem mandri de rezultatele dumneavoastra!!!!

  13. Votez MIHAI SORIN!!!! Cea mai buna varianta!!! Un om destept, devotat. A fost profesorul fiicei si fiului meu, un om deosebit, il admir pe profesorul Mihai Sorin!!!! Domnule profesor, tot respectul pentru dumneavoastra!!!!

  14. Sunt trei comentarii chiar ale dlui Mihai Sorin si unul al unei colege care are un anumit stil de diacritice. V-o confirma o colega de la scoală unde predau cei doi asa pretinsi “parinti”. Bravo, domnule Mihai Sorin! Daca tot va sustineti singur, mai scapati cate o greseala ca e batator la ochi de cat de corect scriu toti parintii elevilor dumneavoastră. I-ati meditat si pe ei? Vedeti ca textul de pe pagina de Facebook pe care l-ati scris despre pâine si circ e valabil si pentru dumneavoastră. Ati început circul si ca sa faceti fata unei lupte politice ce se anunta foarte murdara, sunteti dispus sa il continuati. Ne pacaliti pe noi si va pacaliti pe dumneavoastră. Va sta bine la catedra, asa ca opriti-va înainte sa va terfeliti imaginea dumneavoastră si a familiei pentru ca bănuiesc ca stiti in ce va bagati. Ramaneti unde va pricepeti si va iertam traseismul politic si aroganta…

  15. In mun Mangalia nu s-au mai nascut copii, nu au devenit adulti, educati, scoliti, care sa isi doreasca schimbarea in mai bine? Aceeasi mamuti istorici isi depun candidatura, dar toti mangaliotii se vaita si sunt nemultumiti… Nu suferiti prea mult, nu sunteti singuri, aceasta este starea generalizata a intregii natiuni

  16. Toti vorbim, dar nimeni nu se implica cu adevarat!!! Raman doar vorbe… Loviti unii intr-altii oare de ce? Nu v-ati saturat de sistem, sau suntem prea satui ca sa mai facem ceva sa mai scimbam ceva, sau…. Poate devenim si noi cum sunt strainii fiecare pentru el si daca putem hai sa lovim unii in altii om vedea consecinte dupa.

  17. Consilierii ar trebui votați dupa culoarea politica a primarului. Altfel vom asista la războaie in Consiliul Local, vor consuma efort pe circ si războaie decat pe a face ceva. Proiecte pe bani europeni au ajuns sa fie platite din bugetul local, efect al razboiului politic. Daca erau propuse de la inceput din bugetul local nu se acceptau proiectele pentru ca sunt alte lucruri mai serioase de facut.

    De acest fiasco al anului 2015 sunt vinovați toti consilierii si primarul, cei care au propus, cei care au aprobat si cei care nu au verificat execuția. Faleza noastra arata ca la razboi.

    Spre deosebire de restul țarii noi avem marea, sa te plimbi pe Aleea Teilor – posibil cea mai veche strada din Mangalia – este caracteristica Mangaliei, este o placere si beneficiul de a trai in Mangalia.
    Toti se gandesc ca pana la vara sa fie reamenajata, altfel am distrus turismul. Am pierdut Șantierul Naval (peste 1 milion de eur încasări taxe), acum pierdem si bruma de turism care a mai ramas.
    Toti gandesc despre Aleea Teilor pentru la vara. Dar si turismul este in beneficiul cetățeanului Mangaliei. De ce mi-ati stricat faleza?
    Pe vremea copilăriei mele mergeam sa ne plimbam sau sa ne jucam “pe faleza” (Aleea Teilor), de ce mi-ati stricat-o??
    Nu intreb doar primarul, el nu stie ce inseamna probabil “pe faleza”, ci mai mult pe consilieri.

    Adevarul sta in cifre.
    Realizările se calculează in cifre. Realizări ale acestor edili: au pierdut Șantierul Naval; au distrus “faleza”; cinematograful ala este un focar de infecție, daca ar fi dat proprietarului amenzi usturătoare luna de luna ar fi depășit valoarea lui si l-am fi putut confisca in instanța; daca unei mame ii vine sorocul nașterii dupa ora 14:00 sau e Sambata sau Duminica, mai rau ca in evul mediu e trimisa la Constanta, riscând sa nască pe drum (din cca 600 de nașteri pe an, mai mult de 450 de copii au certificatul de naștere pe Constanta, o sa avem o Mangalia fara mangalioti nativi); gardurile vii, spațiile verzi au dispărut – avem acum betoane urate si mai putin aer curat, etc.
    Adevarul e in cifre, ele ne arata “realizările”. Care sunt atat de negative dupa mandatul asta de consilieri si primar incat au falimentat orașul.

    Iar acum la alegeri fiecare se prezinta capabil. Ar trebui ca cel care candidează sa configureze un contract cu orașul, cu penalizări financiare daca nu il respecta. (de milioane) Daca nu face, plătește sau la puscarie! Sa vedem, se mai înghesuie la candidatura?
    Iar cetățenii voteaza astfel proiecte, nu oameni. Nu pe cine e mai celebru, ci pe cine e mai capabil.

    Ati distrus orașul, domnilor edili.

  18. Vreau sa cred ca glumiti cu acest mihai sorin. Ca profesor este intr-adevar priceput, dar talentele sale se opresc aici. Dincolo de meseria de profesor de limba romana, omul este un frustrat si un ingamfat. Si asta o spun pentru ca il cunosc personal. Mi-a fost profesor acum multi, am fost elev olimpic datorita dumnealui. Dar mihai sorin avea o meteahna (poate inca o mai are, nu stiu)..ii placeau prea mult unele eleve minore carora le preda limba romana… si altele. Si cand spun minore ma refer la 15 ani..ce-i drept omul astepta absolvirea inainte sa le cheme la niste “meditatii” extracuriculare. Acesta a fost si motivul divortului de prima sotie. Buba nu s-a spart pentru ca elevele mergeau de buna voie la “meditatiile” pe timp de vara. Dar cand tu ai 30, iar ele 15, ce fel de om esti? Mai bine votez un hot decat un………

  19. Ca profesor , da este foarte bun, cat despre partea cealalta…. Nu va dau dreptate, si eu il cunosc personal pe Mihai Sorin, este un om destept sifoarte intelept. Felicitari domnule profesor, atatea generatii au trecut prin mana dvs si toate au intrat la un liceu. Bravo! Felicitari! Poate reusiti si pentru noi cetatenii care avem incredere in dvs si ne dorim o schimbare, spre bine pentru comunitate. Suntem noi mici fata de cei care scriu pe aici , dar suntem multi si am invatat mult! Stim ce inseamna respect, stim ca il gasim la dumneavoastra domnule profesor Mihai Sorin.

  20. Eu susțiin un om ca profesorul Mihai Sorin ,si nu mi a fost nici profesor si nu a predat la sșcoala copilului,,;ci pt ca iîl cunosc,este modest ,moral,serios și un bărbat de nnădejde și chiar frumusel

  21. Din pacate niciunul dintre cei care si-au anuntat candidatura nu spune ce va face el, toti critica actuala sau fostele administratii. Incepand cu 2008, primarul a fost ales pe vot negativ dat fostului edil, adica am ales orice, numai sa nu mai fie cel vechi. Niciunul dintre candidati nu a venit sa spuna “eu voi face a, b, c,d etc, eu voi finaliza pana la data de, Mangalia va avea un plan dezvoltare pe termen lung, plan pe care sa nu-l mai poata schimba urmatorii edili functie de interesul lor, niciunul nu si-a asumat candidatura cu demisia semnata in alb in caz ca nu se tine de cuvant. Toti au promis si ulterior au dat vina pe consilieri, vreme, economie, ghinion, fara ca vreunul sa isi asume esecul. Intr-un fel sau altul, actualii candidati au facut parte din organizatiile partidelor politice ce s-au perindat rand pe rand la conducerea orasului, de ce nu au luat pozitie atunci cand au avut puterea sa o faca? Au acceptat tacit masurile si actiunile sefilor si doar in prag de alegeri se trezesc ca lucrurile nu sunt cum ar trebui sa fie. Foleanu si Minca nu a fost in consiliul local in ultimii 8 ani? Nu ei au votat bugetele anuale de investitii? Pe Costi si pe Mihai Sorin nu-i acuz, nu au facut parte din legislativ, sau executiv, dar nici nu au vreo sansa in fata actualului primar. In ultimii 12 ani am avut primarii pe care i-am meritat, nu consider ca este vina vreunuia dintre ei pentru modul in care arata orasul, este strict vina noastra, a alegatorului, noi suntem cei care la 4 ani acceptam situatii de compromis si nu cerem mai mult decat ni se ofera. Prezenta la vot este primul semn se nepasare, cand ai max 50% prezenta si primarul este ales cu votul a cel mult 30% din nr de alegatori, este clar ca vom fi condusi de cei care au capacitatea de a cumpara 2-3000 de voturi, mai exact, primarul va fi ales de baraci si herghelie. Ei sunt cei care au hotarat pana acum primarul, si asta doar pt ca noi am fost prea comozi pt a sanctiona sistemul si am preferat sa mergem la gratar, plaja, etc, sperand ca cineva va salva orasul in locul nostru.

  22. Ibrahim ibadula ar trebuii sa fie primarul orasului Mangalia.Este un om atent la toate detaliile un om care nu se da inlaturi de la nimic.Cand spune ceva asa ramane. Votati Ibrahim Ibadula.

  23. Kadisha Tito Armel ar avea sanse foarte bune pentru a candida la functia de primar al Municipiului Mangalia.Este un proaspat absolvent al Facultatii de Agronomie Constanta.Are niste idei foarte bune si ar putea atrage multe fonduri europene pentru dezvoltari de noi proiecte care ar duce la cresterea economiei si creearea de noi locuri de munca.Votati Kadisha Tito Armel.

  24. Eu as propune la functia de primar pe domnisoara Irina Radu.Este o tanara care a lucrat la Digi TV si Neptun Tv implicandu-se foarte mult in creearea unor reportaje reusite.Este o persoana cu multa initiativa si putere de convingere.Fostii ei sefi si colegi de la Neptun Tv si Digi Tv pot confirma acest lucru.Aceasta domnisoara are un caracter foarte puternic o cultura generala foarte bogata si multe idei pentru infrumusetarea Municipiului Mangalia.Sa speram ca va candida in functia de primar al Mangaliei.

  25. Să alegem înțelepciunea. Mihai Sorin ar fi soluția ideală a acestui oraș.Problema cea mai gravă sunt consilierii,ei sunt cei care cu buna știința distrug aproape tot,încercând sa pună mâna pe un ciolan consistent. Un exemplu de aviditate si lăcomie este doamna Cârlan. Când a devenit consilier locuia într-un umil apartament de la baraci,dar după putin timp s-a mutat la celelalte blocuri de pe Oituz,pentru ca la o asemenea funcție nu suporta umilința zonei de la barăci.

  26. mai frate (…) cei care au condus ca si primari si consilieri, vedeti-va mai de treaba sunteti varza ati dus orasul in pulberea pamintului, ridicati-va fratilor, altii trebuie sa conduca orasul lasati-va odata de hotii voi nu vedeti ca va dati de gol singuri. cind poti sa-ti iei un gip mercedes cu banii din primarie, adica ma refer la salariu, dar asa-i cu banii din primarie poti daca-i furi…

  27. De deparete….cel mai recomandat ca prim OM al urbei noastre este Costi Barbora. Nealterat si cu coloana vertebrala solida. Restul numai interese peste interese din care Mangalia si mangalioti nu castiga nimic!

    Locuitorii Mangaliei care-si iubesc orasul si semenii lor, voteaza Costi Barbora!

  28. Mihai Sorin ca profesor este priceput, dar in particular la meditatii.
    Va bucurati ca v-ati meditat copii cu el, dar oare nu trebuia ca domnul Mihai Sorin sa-si faca datoria la clasa, astfel incat parintii sa nu mai fie obligati sa cheltuie sume importante de bani pe meditatii?
    Oameni buni, oare nu aceasta este normalitatea?
    Ati uitat ca noi ne descurcam foarte bine in trecut si fara meditatii pentru ca profesorii isi faceau datoria si aveau principii?

  29. in primul rad: astfel de sondaje sunt doar o gluma. practic, cine are mai multi postaci va iesi mai in fata.
    pe urma, am vazut mare parte din comentariile voastre. sunteti cam pre blanzi doamnelor si domnilor! si inca ceva. nu mai faceti greseala sa ganditi in paradigma de la ce partid e. partidele nu au nici o treaba cu administratia locala. ele doar isi sprijina acel candidat care poate fura suficient ca sa mai de bani si la partid, sa le faca diverse campanii etc. votati oameni, nu partide! si cand zic sa votati oameni, nu ma refer la cristian radu. asta nu e om, asta e pusculita de partid!

  30. Am citit mai multe comentarii si ma crucesc cat de repede uita oamenii din Mangalia ;performantele;(vorba vine) fostilor primari(Iorgus,Tusac) care mai aveau putin si ne vindeau si pe noi cetatenii orasului,sau de actualul primar care a promis ca face din Mangalia oras european,ca va construi un obor dupa toate standardele(cand mergi acum la obor iti este frica sa cumperi ceva si iti este rusine sa vezi produsele insirate pe jos direct pe asfalt sau pe un sac de rafie(ma gandesc cum de are autorizatie de functionare).Tot actualul primar a lasat in paragina cele cateva obiective mai de doamne ajuta care sunt in Mangalia si aici ma refer la zona portului turistic care mai are cca.30%iluminat(probabil ca nu se plimba prin acea zona),corabia de la intersectia 1Dec.1918 cu St.cel Mare,fantana de pe faleza,ssmd.Cetateni ai Mangaliei,oare nu v-ati saturat sa fiti condusi de oameni fara scrupule care sunt in stare sa va ia si uleiul din candela.Probabil ca ati uitat iarna teribila in care am stat in frig sau faptul ca acum mergi pe strada si risti sa-ti rupi masina,cu toate ca platim taxe pentru drumuri .Avem acum ocazia ca pentru prima data in istoria orasului sa candideze un profesor in persoana Domnului Sorin Mihai si noi(uni dintre noi)ne trezim sa il criticam ca este tanar ca nu are experienta ca da meditatii unor elevi care nu au reusit sa-si insuseasca materia.Si atunci pe cine vreti sa votam tot pe cei care au mai fost sau pe un Tanar de Perspectiva care poate sa aduc acel ceva care sa scoata Mangalia din marasmul actual.

  31. Costi Barbora, de departe este cel mai potrivit OM pentru functia de primar al Mangaliei. Un tanar modest si cu mult…mult bun simt! De politruci si latrai s-a saturat lumea! Dau din gura…pun mana pe putere si-si unfla conturile. asa a facut Iorgus..tusac…radu cristia…AJUNGE!
    Costi a crescut aici in Mangalia, toti il cunoastem ca pe un OM asezat si la locul lui! Haideti sa-i fim alaturi sa ne luam orasul inapoi!

  32. Multe trebuie schimbate in administrarea orasului MANGALIA cat si apartinatoarelor (teritorial), daca ne dorim cu adevarat o schimbare a aspectului orasului. Participati la vot, nu uitati de obligatia de adevarati cetateni ai orasului. Cetatean al MANGALIEI.

  33. Eu votez cu Zanfir Iorgus, este singurul primar care a construit gradinite, scoli, locuinte, parcuri…. dar nu stiu cum toti au uitat aceste lucruri. De furat, toti fura, dar sunt putini care fac, ori lasa ceva in urma .

Leave a Reply