Parlamentarii vor să pună “botniţă” ziariştilor. Amenzi uriaşe, inclusiv pentru postări pe Facebook

0
577
parlamentul
“Legea defăimării”, la un vot distanţă.

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat, ieri, „Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind, la propunerea preşedintelui PSD, cuantumul amenzilor până la 100.000 lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi. Concret, proiectul prevede ca şi contravenţii sancţionarea cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.

La Comisiile comune din Camera Deputaţilor, legea a trecut cu 17 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”.

Deputaţii PNL au votat împotriva acestei legi, argumentând că reprezintă „un pumn în gură dat ziariştilor din România”.

„Noi considerăm că este vorba despre o reglementare excesivă. Sunt suficiente prevederi în vigoare, mai ales în Codul Civil, care dau posibilitatea celor care se consideră lezaţi în demnitate să genereze o acţiune la o instanţă competentă, nu era necesară o astfel de supra-reglementare. Mai mult decât atât, această lege, dacă va deveni lege, poate fi intitulată şi ca o reglementare a cenzurii pe Facebook, de asemenea, un pumn în gură dat ziariştilor din România”, a spus deputatul PNL Gabriel Andronache.

Iniţiativa legislativă a trecut de Senat şi urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Citiți continuarea în cugetliber.ro, Miercuri, 10 februarie 2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply