ATENTIE LA HOTII DIN LOCUINTE!

0
934

farmec.ro
carturesti.ro%20

hoti-locuinte

Minore bănuite de comiterea unor furturi din locuinţe, identificate şi reţinute de către poliţişti

Urmare a investigaţiilor efectuate în cazul unui furt din locuinţă, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au identificat-o pe A.S., în vârstă de 16 ani, din comuna Cobadin, bănuită de comiterea faptei.
Aceasta, la data de 19.12.2015, prin escaladarea grilajului de la parter şi forţarea ferestrei PVC, a unui apartament situat la etajul 1, al unui bloc de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu ar fi pătruns în interior de unde ar fi sustras un televizor în valoare de 3.000 de lei. Poliţiştii au recuperat televizorul reclamat ca sustras, reţinând-o pe minoră pe bază de ordonanţă.
La data de 05.02.2016, urmează să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat-o pe I.E.I., în vârstă de 15 ani, bănuită de comiterea unui furt din locuinţă. Aceasta, la data de 03.11.2015, prin escaladarea gardului împrejmuitor şi forţarea ferestrei unei case la sol, de pe strada Justiţiei, ar fi pătruns în interior de unde ar fi sustras bunuri(bijuterii) în valoare totală de 20.000 lei.
Şi aceasta a fost reţinută pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentată instanţei de judecată pentru luarea măsurii arestării preventive. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea recuperării prejudiciului şi documentării întregii activităţi infracţionale a minorei.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINŢE, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:
  • Chiar dacă sunteți în locuință, încuiați ușa de acces și nu lăsați geamurile deschise dacă locuiți la parter.
  • Este important să montați gratii la ferestre dacă locuiți la parter, etajul 1 sau la case.
  • În cazul în care locuiți la casă montați o usă de acces special concepută cu sistem security by design, uși foarte solide având sisteme cu multiple de încuietori.
  • Este de preferat să aveţi montate alarme sonore în locuințe și să le activați la părăsirea domiciliului în mod permanent sau locuința să fie monitorizată de firme specializate.
  • Ţineți sumele mari de bani și bunurile de valoare la bancă sau în spații special concepute.
  • Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.
  • Nu furnizaţi informaţii despre vecini persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii.
  • Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că fac parte din diferite instituţii sau societăţi; solicitaţi-le legitimaţia de serviciu şi buletinul de identitate şi reţineţi numele, prenumele şi seria actului de identitate.
  • Dacă aveţi cel mai mic dubiu, contactaţi instituţiile pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor spuse, iar dacă sunteţi îngrijorat, sunaţi la Poliţie.
  • Evitaţi agenţii comerciali care sună neanunţaţi şi încearcă să vă convingă să cheltuiţi bani pe anumite scheme de investiţii sau să cumpărați produse ieftine.
  • Sfătuiţi copiii să nu intre în contact cu necunoscuții şi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră.
  • Dacă părăsiţi locuinţa în timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune.
  • Nu spuneţi când sunteţi plecaţi în vacanţă.

IPJ Constanta, 06.02.2016.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply