SANDA VISAN, despre Muzica, Desenul și Limba română din școli

0
292
sanda-visan-
SANDA VISAN: Cine isi inchipuie că, scotând muzica, desenul si limba română din școli, face programa mai eficientă, se inseală amarnic, fiindcă nu cunoaste nimic din adevarurile stiintei cognitive. Anume, că toate aceste materii contribuie, cu mijloacele lor specifice, la dezvoltarea armonioasa a creierului, îi creste conexiunile neuronale si asigură, deci, o gândire complexă.
Iar a reduce orele de sport afecteaza dezvoltarea corporala, dar si mentală, fara de care nici un individ nu e complet. Mens sana in corpore sano. Iar din perspectiva sociala si economica, nu este eficient, nu aduce profilul scontat de angajator. Oamenii care lucreaza mecanic, lipsiti de imaginatie, au randamente scazute. Or, materiile pe care le vânează acum oficialii educatiei, pentru a usura curricula, tocmai asta fac, nutresc puterea imaginatiei. Sau, poate, nu avem nevoie de oameni intregi (la minte si la trup) in Romania ? Sau, poate, ne trebuie numai indivizi care ne zic: ORA DOISPREZECE, KIOLN, CARTEA CARE O IAU si sunt prieteni cu termeni precum GĂOZAR?

fb, 31.01.2016.

http://www.petitie.org/semnati-petitia-si-spuneti-da-pentru-ora-de-muzica-28.htmlSusține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply