Primarul Radu Cristian se adresează contribuabililor din Mangalia

0
637

cristian_radu

“În această perioadă, contribuabilii din Mangalia (persoane fizice şi juridice) încep să-şi plătească taxele şi impozitele locale pe anul în curs. După cum se ştie, cei care îşi achită obligaţiile fiscale până la 31 martie, primesc o bonificaţie (10% – persoanele fizice şi 5% – persoanele juridice). Precizez că începând cu acest an, se aplică prevederile noului Cod Fiscal, aprobat de Parlament anul trecut, pe timpul Guvernului Ponta. Documentul conţine obligaţii noi, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice.

Vreau să informez locuitorii Mangaliei că nu Primăria a introdus aceste prevederi noi, ci fostul Guvern. Noi doar suntem nevoiţi să le aplicăm, conform legii. Fiind un Cod Fiscal nou, bineînţeles că există şi neclarităţi sau interpretări. De aceea, colegii de la Taxe şi Impozite stau permanent printre cetăţenii care vin la ghişeu, pentru a-i consilia şi a le oferi informaţiile solicitate.

De asemenea, pe site-ul www.mangalia.ro, precum şi în Buletinul informativ, distribuit gratuit de municipalitate, au fost introduse toate informaţiile pe această temă. Totodată, anunţ în mod special proprietarii de garaje (de la blocuri) că încă nu am primit de la minister răspunsul privind încadrarea garajelor ca şi tip de clădire, respectiv clădire anexă sau nerezidenţială.

De aceea, deocamdată nu putem încasa impozitul pe care respectivii proprietari de garaje doresc să îl plătească (nici pe locuinţă, nici pe garaj). Dacă cineva ar plăti doar impozitul pe locuinţă, fără garaj, nu ar mai beneficia de bonificaţie. În cel mai scurt timp, după ce vom primi răspunsul de la Ministerul de Finanţe, vă vom comunica soluţia în această privinţă. Îmi cer scuze, anticipat, pentru neplăcerile cauzate şi vă mulţumesc pentru înţelegere”. 

Radu Cristian, (fb) 20 ian.2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply