Oameni de afaceri turci interesaţi să investească în Mangalia

0
666

mangaliaoamenideafaceriturci1 - Copy

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a primit miercuri, 20 ianuarie, vizita unei delegaţii din sectorul Beylikduzu, Istanbul, Turcia. Din delegaţia condusă de domnul Ekrem Imamoglu, primar Beylikduzu, au făcut parte Turan Takșin Ozer, Mehmet Murat Calik, Elena Seckin, Erkan Erdogan, Guluzar Bektaș, Nejla Kotil Saruhan și Murat Ongun, reprezentanţi ai administraţiei locale, precum şi un număr semnificativ de oameni de afaceri.

La discuţii au mai fost prezenţi Consulul General al Turciei la Constanța, Ali Bozcalișan, atașatul comercial al Turciei, doamna Sezen Leventoglu, parlamentarii Victor Manea, Ahmet Varol și Huseyin Ibram.

De asemenea, printre invitați s-au mai numărat deputatul Uniunii Democrate Turce din România, doamna Melek Osman, reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, respectiv Zeki Uysal, președinte, Atila Baykare, secretar, dar și investitori în zona de litoral a județului Constanța, cum ar fi Cemil Tunka. Cu această ocazie, s-a discutat despre un viitor protocol de înfrăţire între cele două unităţi administrative. De asemenea, oaspeţii străini şi-au exprimat intenţia dezvoltării unor relaţii de colaborare în domeniul sănătății, învățământului, sportului, și investițiilor.

“Ne-am dori un schimb de experienţă cu şcolile din oraşul dumneavoastră, dar și în domeniul medical”, a declarat primarul din Beylikduzu.

Suntem foarte interesați de oportunitățile de a investi în această zonă şi vom analiza sub ce formă se pot derula aceste investiţii”, a mai precizat Ekrem Imamoglu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

mangaliaoamenideafaceriturci2 - Copy

La rândul său, primarul Radu Cristian a menţionat că investiţiile sunt un punct forte al dezvoltării economice locale.

“Este binecunoscută prietenia româno-turcă, între cele două țări existând deja relații comeciale și culturale foarte strânse. Municipiul Mangalia este deschis către propunerile de investiții, în special în domeniul industrial și al turismului. De asemenea, în educaţie avem posibilităţi de a ne pune în valoare. Aceste înfrăţiri sunt benefice ambelor comunităţi, iar un prim pas s-a realizat, astăzi, prin intermediul acestei vizite” a precizat edilul Mangaliei.

Delegaţia din Turcia a vizitat Herghelia Mangalia, Moscheea Esmahan Sultan, Parcul Industrial şi Spitalul Municipal, precum şi staţiunile din sudul litoralului, cu scopul evaluării posibilităţilor de investiţii în zonă. În program sunt incluse şi o serie de întâlniri oficiale, la instituţii publice din judeţul Constanţa.

Joi, 21 ianuarie 2016, Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply