Primarul Mangaliei, despre plata arieratelor și proiectele cu fonduri europene – VIDEO

0
563

farmec.ro
carturesti.ro%20

primarul-mangaliei-radu-cristian-sedinta-cl-ian2016 - Copy

“La ultima şedinţă a CL Mangalia, am informat aleşii locali că Guvernul a alocat oraşului nostru, la sfârşitul anului trecut, suma de 10 milioane de lei, nerambursabili, pentru acoperirea arieratelor (datorii mai vechi de 90 de zile). Cu aceeaşi ocazie, le-am amintit domnilor consilieri că, în urmă cu o lună, au refuzat un împrumut cu dobândă redusă, de la Trezorerie, pentru finalizarea proiectelor europene. Suntem singura localitate din ţară în care s-a întâmplat o asemenea inepţie. Pentru corecta dvs. informare, era vorba de aproximativ 4,5 milioane de euro, şi nu de zeci de milioane, cum au invocat unii consilieri.

Banii ar fi fost returnaţi Guvernului în câteva luni, după decontarea facturilor de către UE şi am fi plătit o dobândă totală de cel mult 20.000 de euro. Deci, nu era vorba, nicidecum, de îndatorarea oraşului pe termen lung. Acum, suntem în pericolul de a returna toţi banii primiţi, anterior, de la UE. Eu vă asigur însă că voi face tot ce depinde de mine pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute în oraş. Păcat, însă, că unii politicieni locali apelează la minciuni şi dezinformări pentru blocarea investiţiilor în dezvoltarea Mangaliei.

Dacă nu vor să folosim banii din buget pentru investiţii, pentru un parc, atunci ce vor să facă cu banii? Să dea pomeni electorale înainte de alegeri? Să nu uităm că bugetul local este doar propus de primar. Forma finală şi direcţiile în care se vor cheltui banii publici sunt stabilite de Consiliul Local”.

Sursa: cristian.radu, fb.

(Foto: captură ecran Mangalia.Tv).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MangaliaNews.ro, Joi, 14.01.2016.




piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply