Parlamentari de Constanţa – între afaceri penale şi “trai pe vătrai” din banii noştri

0
561
alexandrumazareeduardmartin
CUGET LIBER: Au trecut trei ani de când constănţenii au trimis 20 de parlamentari care să le reprezinte interesele, în cel mai reprezentativ organ suprem. Dacă în timpul campaniei electorale din luna noiembrie 2012, toţi făceau promisiuni, la trei ani de la alegerea lor, puţini dintre ei mai ştiu pentru ce se află în Parlament. Nu numai că mulţi dintre ei au uitat să mai treacă prin colegiile unde au fost aleşi, dar nici la locul de muncă nu fac mare lucru.
Din câte se pare, dosarele penale întocmite pe numele lor şi-au pus amprenta serios şi, practic, nu-i mai interesează decât să ducă la bun sfârşit acest mandat, fără a renunţa la statutul şi salariul de parlamentar. În momentul de faţă, singurul care a ales să-şi dea demisia din Parlament este cel al Colegiului 9, Dănuţ Culeţu. La data de 1 aprilie 2015, el a anunţat că se retrage din activitatea parlamentară şi nu a fost o păcăleală. Decizia a fost luată după ce Culeţu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu privind fapte comise în perioada în care era prefect al judeţului Constanţa. Dosarul său se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(…)
Colegiul 5 al judeţului Constanţa este reprezentat de deputatul Victor Manea (PNL) care se află la primul mandat. În 2014, el a fost declarat „puturosul partidului”, însă, în 2015 a devenit brusc interesat de activitatea sa. El a luat cuvântul în plen de 26 de ori, a făcut 11 declaraţii politice şi a avut 34 de propuneri legislative din care 4 promulgate. Totuşi, nu se ştie exact dacă l-a apucat cheful de muncă după ce partidul l-a luat la bani mărunţi, sau dacă este doar o strategie cu intenţia de a se regăsi şi pe listele din acest an. Cert este că, dacă la Parlament s-a pus cu burta pe treabă, prin Colegiul 5 mai nimeni nu-l cunoaşte.

Cititi articolul integral în cugetliber.ro, 04.01.2016.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply