Ce aduce 1 ianuarie 2016. Impact major asupra populaţiei

0
648

farmec.ro
carturesti.ro%20

 

calculator-taxe

Iei cu o mână, dai cu alta! De la 1 ianuarie, românii se pot aştepta la scăderi de preţuri, în special în urma reducerii cotei globale de TVA de la 24 la 20%. Pe de altă parte, costurile cu locuinţa şi maşina devin mai mari. Cresc impozitele pentru imobile, dar şi valoarea poliţelor RCA.

Românii vor cumpăra mai ieftin în 2016. Taxa pe valoarea adăugată scade de la 1 ianuarie de la 24 la 20%. Este vorba despre cota generală de TVA, pentru că mai sunt şi alte reduceri, punctuale.

Astfel, pentru biletele de la muzee, cărţi, manuale, ziare, TVA scade de la 9 la 5%. Iar pentru apa potabilă şi cea folosită la irigaţii – de la 24, la 9%.

Sunt şi alte veşti bune! Factura la energie electrică scade cu 5-6% tot anul, iar punctul de pensie este indexat cu 5% şi ajunge astfel la 871,7 lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Salariul minim pe economie va creşte la 1.250 de lei, de la 1 mai.

Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie să achite obligatoriu contribuţia individuală pentru pensie (10,5% din venitul net realizat şi plafonată la un nivel anual de maxim cinci salarii medii pe economie). Dacă vor să beneficieze de pensie întreagă, trebuie să achite şi contribuţia care ar reveni angajatorului (15,8%) aplicată la veniturile pe care le obţine din această activitate.

1 ianuarie vine însă şi cu veşti mai puţin bune.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ce-aduce-1-ianuarie_1858707.html#ixzz3w0c46qM6
Follow us: @realitatea on Twitter




piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply