Mii de revoluţionari vor încasa indemnizaţii de până la 4.500 de lei pe lună!

0
764

Printre ei – parlamentari, actori, cântăreţi şi lideri ai lumii interlope.

revolutionari

În ultimii 26 de ani, revoluţionarii şi-au apărat privilegiile prin numeroase manifestaţii de stradă.

După 26 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, statul român a redeschis conducta cu bani publici pentru o serie de revoluţionari controversaţi, introduşi, mai nou, sub titulatura de „luptători cu rol determinant“. Pe lista celor care vor încasa indemnizaţii lunare se află parlamentari, actori, cântăreţi, sportivi, dar şi personaje din lumea interlopă.
Peste 2.700 de revoluţionari vor primi certificate cu titlu de „luptători cu rol determinant“ în timpul evenimentelor din decembrie 1989 şi vor încasa, din bani publici, indemnizaţii lunare cuprinse între 2.600 şi 4.500 de lei pe lună. Asta în condiţiile în care un veteran de război este răsplătit cu 135 de lei lunar, iar salariul unui profesor debutant abia depăşeşte 1.200 de lei.
Totul vine ca urmare a unei Ordonanţe de Urgenţă emise, în decembrie 2014, de Guvernul Ponta, prin care s-a hotărât o nouă rundă de verificări în rândul revoluţionarilor şi instituirea unui nou tip de indemnizaţie. Verificările s-au făcut, însă, cu îngăduinţă şi printre beneficiari se numără, şi de această dată, persoane a căror contribuţie la Revoluţia din 1989 este cel puţin îndoielnică.

Citeste mai mult: adev.ro/nzrwwo, 22.12.2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply