MEGACONSTRUCT S.A. – Bilant 2015: Proiectul de la Mangalia, „un exemplu de colaborare perfectă”

0
856
Megaconstruct SA_Mangalia
Sudul litoralului românesc, încălzit cu gaze bulgăreşti. Mangalia: Oraşul şi staţiunile, racordate integral. (Reluare)

Primăria Mangalia a organizat vineri o conferinţă de presă, cu ocazia recepţiei finale a lucrărilor la proiectul de alimentare cu gaze a municipiului şi staţiunilor turistice aferente. La eveniment au participat consilierii locali, primarul Cristian Radu, secretarul de stat Mihai Albulescu, senatorul Nicolae Moga, reprezentantul firmei Megaconstruct, cea care a realizat lucrările, Cătălin Ivan, alături de alţi invitaţi.

În urma finalizării acestui proiect, 7.000 de familii vor beneficia de căldură şi apă caldă cu ajutorul gazelor în sistem centralizat, la care se adaugă încă 8.000 de familii la case, fără a mai pune la socoteală zecile de hoteluri şi restaurante din staţiuni.

Secretarul de stat de la ministerul Energiei, Mihai Albulescu, a precizat că la Mangalia funcţionează acum singura reţea din România care se alimentează cu gaze naturale din altă ţară, respectiv Bulgaria.

„A fost un exemplu de colaboare perfectă între instituţii”, a declarat Albulescu. „Au fost mai multe întâlniri în Bulgaria, la nivel de guvern, precum şi cu cei de la Bulgar Gaz, pentru a duce la bun sfârşit acest proiect. Acum, prospectăm şi restul judeţului Constanţa pentru extinderea reţelei. Din informaţiile noastre, preţul gazelor o să scadă în prima jumătate a anului viitor”, a mai spus secretarul de stat.

Costurile reduse reprezintă principala realizare a acestui proiect, după a exemplificat şi Dan Georgescu, directorul Goldterm: „Dacă în 2012 plăteam 17 milioane de lei pentru căldură şi apă caldă, acum plătim doar 7 milioane lei, după racordarea la gaze”.

Potrivit reprezentantului Megaconstruct, Cătălin Ivan, în prezent se furnizează deja gaze şi în comuna 23 August, iar săptămâna viitoare încep lucrările şi pentru reţeaua din Costineşti, care ar trebui finalizate până în toamna anului viitor. „Proiectul de la Mangalia a fost un model ideal de colaborare, cu ministere, primărie, Ambasada din Bulgaria, genul de colaborare care, din păcate, nu prea se mai întâmplă”, a mai spus Ivan.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Şi senatorul Nicolae Moga a vorbit în termeni laudativi despre proiect: „Toţi ne aducem aminte că, în urmă cu câţiva ani, Mangalia se afla într-o situaţie deplorabilă, fără încălzire pe timp de iarnă şi cu datorii imense. Iată că acest proiect s-a realizat, chiar dacă multă lume n-a crezut în el. Acum îmi doresc ca în Dobrogea să fie conducte magistrale, din care să se racordeze toate localităţile. Există deja un proiect Transgaz, care leagă Negru Vodă de Techirghiol, precum şi perspectiva ca, prin Tuzla, să se preia gazele din Marea Neagră”.

Citiți continuarea AICI.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply